U vezi Balccona samo naglas razmišljam, to tek treba da se vidi u uredništvu kako ćemo i šta ćemo. Prošle godine smo imali temu od preko 20-ak stranica o organizovanom odlasku na Balccon.
Tačno je da je bitan propagandni materijali, kojeg smo mi imali u kućnoj izradi, DVD omote smo sami štampali na kućnim štampačima, kao i DVD ISO datoteke koje smo sami rezalii, i sve u svemu nije to uopšte loše ispalo.
Ne znam kako ko, ali ja bih uvek pre prišao
ovom stolu (verovatno sam i subjektivan) nego
ovom.
Jeste na ovom drugom stolu sve pod konac, sve izgleda lepo i složeno, ali na drugom prikazu milina da te uhvati kada vidiš kako Stereo nešto hakuje oko baze podataka (ili tako nešto)
Cicović aka Kernel priest je tu negde, od svih odabrao je da sve vreme bude sa nama za našim stolom (za njega se slobodno može reći reći da je Linuks guru i da je sjajan lik), Siniša nešto radi (ne sećam se šta, mislim na Kranču), Slackmuz na "njegovoj" najsvežijoj verziji KDE-a nešto čačka i hakuje, ja nešto (ko zna šta) radim na Mate-u, ma milina za videti, i ja ne bih izdržao da priđem, a za toliko sam "drzak" da odmah pitam šta se ovde radi.

Šta ćeš, radoznala duša, sve 'oće da vidi i da pita, i ako sam u 42-oj godini života.
Jeste bitan propagandni materijal, ali iza nas ne stoji kompanija, tako da moramo da radimo sa onim šta imamo. A da samo sedimo za stolom gde samo piše Slackware, mislim da nas niko ne bi ni primetio.
Recimo dr Žare je imao svoj štand o 8 i 16-bit hardveru, ali je prišao našem stolu, što je izuzetna čast da takva veličina od čoveka i znanja o Linuksu, programiranju i ko zna sve čemu... (pored svega radi i na razvoju Linuks aplikacija kao docent na tehnološkom fakultetu u NS) od svih na kongresu priđe baš tvom stolu. Pa startuje svoj netbook sa 7-8 operativnih sistema te da hakuje.
I još nešto u vezi BalCCona, pričali smo o tome na Mumbleu, neće se ograničiti BalCCon (pisao o tome na
MC-u) samo na FLOSS, jer u tom slučaju ta međunarodna konferencija ne bi bila uspešna, a i po Milobitovim rečima to je sada trend u svetu gde su ovakve konferencije česte i normalne pojave. Ima tu svega, od partija "Rakija LUGoNS ekipe" do toga "Kako otvoriti katanac sa dve žice", pa sam i bio na jednom predavanju, zapravo više debati, gde je tema bila očuvanje životne sredine (ovde je bilo reči isključivo o urbanoj sredini). Čak imam i taj snimak, i postaviću ga na jutjub.
Tako da FLOSS jeste važan, ali ima (da tako kažem) "pomoćna" predavanja koja privlače mase.
Čestitam na prinovi druže.

Žao mi je što ćeš propustiti ovogodišnji Balccon ali bebče je bitnija od 10 Balccona. Mada, nažalost, nisam ni ja baš 100 posto siguran da ću ići, i to isključivo zbog finansija. Ovde u centralnoj Srbiji se živi na ivici siromaštva, ništa živo ne radi.