3DImpuls takmičenje: Potrebna pomoć, potrebni lajkovi

Ovo je mesto razonode i zabave. Ovde postavljajte teme nebitno kakve su sadržine.

Moderator: Urednik

Post Reply

Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 285
Joined: 23 Dec 2011, 14:23
Location: Kraljevo

Post Napisano: 18 May 2019, 07:28


Pozdrav svima! O čemu se ovde radi? Naime AMadam i 3DImpuls laboratorija pokrenuli su takmičenje sa ciljem promocije aditivne proizvodnje i 3D tehnologija uopšte (skeniranje, štampu), a učesnici su studenti fakulteta osnovnih, master i doktorskih studija sa fakulteta iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Nagrade nisu beznačajne. Za tri nagrade žirija idu 4000$ vredni FDM 3D štampači, a za nagradu publike, ako se ne varam, oko 500$~1000$ vredan 3D skener. Tema konkursa je misliti out-of-box, tj. osmisliti nešto što nije moguće napraviti konvencionalnim metodama proizvodnje (izlivanje, rezanje, deformisanje itd.)

Trenutno je u toku glasanje publike, međutim 'glasanje publike' se svodi na to ko ima najviše fejsbuk prijatelja koji će glasati za njih, a ne na pravu publiku.

Pre nego što vam izložim linkove na kojima možete glasati, dozvolite mi da vam prvo predstavim modele.

Na ovom takmičenju, učestvujem sa tri modela. Prvi model na kojem sam radio jeste kutijica za nakit, tj. za prsten na čijem sam modelu radio manje-više 4 meseca i predstavlja autorski rad, od izgleda do mehanizma za otvaranje (i podleže autorskim pravima, čisto da kažem, i ugovor je potpisan). Kutijica postoji u tri varijante. Jedna je sa pločicama (drugi model), druga je bez pločica (treći model), a treća je sa natpisom na pločicama koji sam uklonio nakon mini istraživanja. Kutijica izgleda ovako:
Poster - sa praznim plocama_0.jpg
...a samo otvaranje se vrši podizanjem žute kuglice na gore, i to izgleda ovako:Posebno sam ponosan na sam mehanizam za otvaranje jer sam ga lično, sam kreirao od 0 i pravio sam prototipove od kartona ne bih li video da li može da funkcioniše. Sam mehanizam za otvaranje je onaj deo koji je kompleksan, te usred isprepletanosti elemenata, nije moguće, ili bar nije tako jednostavno, napraviti ovu kutijicu baš ovakvu kakva jeste drugačije osim aditivnom tehnologijom, a uz to sam se trudio da takav mehanizam sakrijem laticama jer nije sam po sebi svrha kutije.

Snimak je lošijeg kvaliteta/rezolucije jer je renderovan na računaru starom 9 godina, te je i to renderovanje trajalo jako, jako dugo.

Za model sa pločicama možete glasati pritiskom na lajk dugme na ovom linku:
http://3dimpuls.com/en/node/302

Za model bez pločica možete glasati pritiskom na lajk dugme na ovom linku:
http://3dimpuls.com/en/node/314

Treći model, prvi predstavljen na sajtu, na moje iznenađenje, izazvao je vrlo pozitivne reakcije. Naime, radi se o Pitagorinoj šolji, modelu koji predstavlja modernu adaptaciju Pitagorine čaše, tj. pehara:
Physagorian_Pythagoras_Greedy_Tantalus_cup_05.svg.png
Tečnost se sipa u čašu do određenog nivoa. Kada se taj nivo pređe, sva tečnost koja se nalazi u čaši iscureće na onog ko čašu drži. Više o tome na sledećem linku: https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F%D ... 1%88%D0%B0

Međutim, kako mi je ideju za model dala jedna draga drugarica, morao sam malo i da je stilizujem. Šolja izgleda ovako:
03 Poster.jpg
Ruža je za nju, a mesto za kockice šećera bilo je zahtev potrošača. Kanal koji čini ovu šolju Pitagorinom nalazi se u zidu šolje.

Za šolju možete glasati ovde: http://3dimpuls.com/en/node/301

Da sumiram linkove:
Za model sa pločicama možete glasati pritiskom na lajk dugme na ovom linku:
http://3dimpuls.com/en/node/302
Za model bez pločica možete glasati pritiskom na lajk dugme na ovom linku:
http://3dimpuls.com/en/node/314
Za Pitagorinu šolju možete glasati pritiskom na lajk dugme na ovom linku:
http://3dimpuls.com/en/node/301

Glasanje traje do 1. Juna.

Zahvalan sam za svaki glas i svaku podršku.
Zamolio bih vas i da prosledite linkove prijateljima i rođacima po fejsbuku ako vam to ne predstavlja preveliki problem jer... Valjalo bi mi da pobedim jer bih dobio svoj model odštampan, a u septembru bih trebao ići u Bolonju, na stručno usavršavanje u firmi koja se bavi baš ovim stvarima. Druga stvar, svi ostali takmičari to već uveliko čine, a moja baza prijatelja na fejsbuku se 99% sastoji iz pravih ljudi koje znam lično te nemam širok auditorijum :(

Hvala vam unapred!

p.s. Slobodno komentarišite modele, zanima me i vaše mišljenje :)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest