RedHat certify

Opšte GNU/Linuks teme nevezane za specifičnu distribuciju. Novosti na stranoj i domaćoj FLOSS sceni.

Moderator: Urednik

Post Reply

Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 67
Joined: 01 Feb 2018, 11:37

Post Napisano: 25 Apr 2019, 10:09


Pozdrav ljudi,

Pregledao sam ove sertifikate od RedHat-a, jos uvek nisam odlucio od cega cu poceti, ali verovatno administration, mada voleo bih i security:
https://www.redhat.com/en/services/a...ications-exams

Interesuje me, da li neko pouzdano zna, da li ovo moze da se polaze u BG-u u nekom od centara, ili jos uvek nije omoguceno? Usput, ako je neko nesto polagao/ucio, zamolio bih za neke smernice, odakle poceti, koje dokumentacije nabaviti za ispite, gde..?

Video sam da je bocke pominjao u nekoj temi iz 2016-e (vezano za krizni period Slackware-a, odnosno njegovih osnivača) nešto o tome, pa verujem da su se do sada stvari promenile (na bolje) i da može da se polaže npr. na ETF-u, jer vidim da nude neke kurseve, ali na njihov način, a ne po nazivima sa RedHat exam sajta.Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4467
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 01 Jun 2019, 14:50


Koliko je meni poznato, trenutno ne postoje Red Hat sertifikacioni centri u Beogradu (ili u Srbiji uopšte). Ili bar nisu postojali kad sam poslednji put gledao. Postoje sertifikacioni centri u Hrvatskoj i Sloveniji. Iako mislim da je glavni za regiju jugo-istočne Evrope taj u Sloveniji.

Ranije jeste nešto postojalo. Ali to je bilo aktivno samo nekoliko godina i ubrzo je ugašeno.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest