Steam na Slekveru i Steam novosti

Računarske igre, emulacija igračkih konzola i sve vezano za igranje na Linuksu.

Moderator: Urednik

Post Reply

Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 13
Joined: 01 Nov 2017, 03:17
Contact:

Post Napisano: 25 Nov 2017, 06:19


Image

Crni petak je poznat po najboljim popustima u toku godine, Božična rasprodaja je veća, ali često popusti ne budu tako dobri kao sada.

Od prošle godine uveli su Award badge, odnosno da glasate za nominacije, da igrate igru jednu igru koju ste nominovali (ne morate je igrati dovoljne samo da je pokrenete i ugasite) i da napišete recenziju te igre, čime dobijate Award badge 2017 i 100XP poena na profilu.

Dosta je igara koje su na velikim popustima 80-90% pa treba probrati često ume lepa igra da se nađe a pritom da smešno košta.

Kad su ovako velike rasprodaje prodavnica često ume da bude konfuzna da nemate lep pregled pogotovo ako jurite igre sa velikim popustima. Evo jedan vrlo koristan savet kako olakšati pretragu.

Image

Posetite https://steamdb.info/sales/ i tamo imate sva živa podešavanja, klizačem namestite naprimer da vidite samo igre koje su na 90% popusta, ispod imate rating, sa strane imate žanr, OS itd, ukoliko ste već ulogovani možete štiklirati da vam ne prikazuje igre koje već imate. Ume da bude vrlo korisno, da za par minuta vidite sve što je na velikim popustima.

Image

Orange Box

Igara na popustima je mnogo međutim možda bih izdvojio Orange Box kao best buy za linuks, naravno ukoliko nemate te igre.
Paket košta svega 1.9€ ima 5 igara Half Life 2, Half Life 2 Episode 1, Half Life 2 Episode 2, Portal i Team Fortress 2 koji je free2play tako da vas igra pojedinačno izađe manje od 40c, što je složićete se smešna cena.
Sve igre imaju ačivemnte, daju steam kartice.
Sve igre savršeno rade na linuksu lično sam ih igrao, tako da mislim da je ovo najbolja ponuda što se linuks igara tiče.
Ne bi sad previše o igrama jer sve je stvar ukusa, ono što je meni možda najbolji deal nekom drugom nije, ali složićete se Vavle paket defintiivno odnosi pobedu ako gledamo odnos kvalitet/cena.

Nadam se da ćete naći igru koju želite sa dobrim popustom i na kraju završiti kupovinu zadovoljni. Srećna kupovina!Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 13
Joined: 01 Nov 2017, 03:17
Contact:

Post Napisano: 23 Dec 2017, 20:34


Image

Novogišnja rasprodaja je uveliko počela. Ovo je ujedno najveća rasprodaja igara na steamu, najveći popusti i samo sad su sve igre na popustu preko 12.000 naslova.
Sad je vreme kad se kraftuju svi bedževi pa mnogi mogu lepo i da zarade.

Ko je vredan može svaki dan da dobije 4 Steam Award 2017 kartice sve do 4. Januara kad se rasprodaja zvanično i završava.

- Glasanjem svako glasanje obezbeduje jednu steam karticu dnevno
- Završavanjem Discovery Qeue 3 puta dnevno dobijate još 3 steam kartice
- Krafovanjem bedževa dobija se sale kartica

Ovo naglašavam jer je to važan aspekt svake steam rasprodaje, a koliko nije bezazleno vidim na svom primeru.

"Na Sale sam ušao sa 1€ na walletu, kraftovao beževe, uzimao karte, prodavao ih odmah na marketu, kupio sam 4 lepe igre i zaradio 30€ na walletu, sve od tih steam award kartica, a sale je tek počeo".
Dobrih popusta ima mnogo, ne znam koji bi izdvojio kao najbolji tako da neću nijednu igru da favorizujem.Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 02 May 2018, 17:19


Battle for Wesnoth je od skoro dostupan na Steamu. :) Za razliku od nekih drugih open source igara, BfW je besplatan i u Steam varijanti.

https://store.steampowered.com/app/5993 ... r_Wesnoth/Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 28 Sep 2018, 14:20


Jedna od novosti u Steamu za Linuks je Proton - to je distribucija WINE-a koju je moguće uključiti u Steam klijentu (beta verziji). Ovo omogućava igranje Windows naslova na Steamu direktno iz Linuksa. Za sada je broj odobrenih igara mali, ali korisnici mogu, na svoj rizik, uključiti Proton za sve Windows naslove u opcijama beta verzije Steam klijenta za Linuks.

Više o tome u zvaničnoj objavi (avgust 2018): https://steamcommunity.com/games/221410 ... 5739350561

Nezvanična korisnički generisana lista naslova koji rade na Protonu se nalazi ovde: https://store.steampowered.com/curator/ ... ompatible/.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest