Openbox na Slackware-u 14.2

Teme koje se tiču podešavanja i zanimljivosti u vezi desktop okruženja

Moderators: Sinisa, Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 70
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 15 May 2019, 19:28


Instaliraj paket lm_sensors, da bi conky mogao da očita parametre iz sistema, a to će očitati ako imaš instaliran paket lm_sensors. Možda i neće trebati ponovna instalacija. Samo ubaci paket u sistem i pokušaj da pokreneš conky.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 29
Joined: 01 Feb 2018, 11:37

Post Napisano: 16 May 2019, 13:12


Instalirao sam lm_sensors, nisam primetio da je nešto pomoglo što se tiče očitavanja.
Skinuo sam Conky za moj distro sa SlackBuilds, kompajlirao i dobio ovaj paket: "conky-1.10.8-x86_64-1_SBo.tgz"
To je ista verzija, dobio sam isto i dalje... Naravno .conkyrc sam napravio ponovo u /home/user/.conkyrc

Verovatno je na tvom distrou drugačije, ne znam na čemu radiš, sigurno ovde treba još nešto da se odradi, jer očigledno još nešto nedostaje.

Možda bi stereo mogao da pomogne sa nekim hint-om..?



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 70
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 16 May 2019, 13:33


Pade mi na pamet još jedna stvar, reci mi koliko si jezgara preko virtuelne mašine dodelio distrou. Pa ću na osnovu toga da prepravim Conky, i da probamo tako. Vidim da imaš i7, sa osam jezgara, ja sam u .conkyrc stavio četiri jezgra, ne pitajući te za broj dodeljenih jezgara. Možda su dodeljena samo dva jezgra ?

Ovaj Conky je radio i na Debianu, i na Salixu koji se bazira na Slackware distribuciji, i na još ponekom distrou, i nigde mi nije pravio probleme. Sad radi besprekorno na Calculate linuxu.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 29
Joined: 01 Feb 2018, 11:37

Post Napisano: 16 May 2019, 17:55


Dodelio sam 1 cpu 1 core, ali sad sam dodao 4 core-a, tako da... Isto.
Glupo mi više da te maltretiram, nije da mi je Conky od životnog značaja, ali baš mi je bez veze da ništa ne može da se uradi... Jedino da otvorim novu temu, pošto je ova vezana za Openbox.



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 70
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 16 May 2019, 18:54


imarkovic wrote:
16 May 2019, 17:55
Dodelio sam 1 cpu 1 core, ali sad sam dodao 4 core-a, tako da... Isto.
Glupo mi više da te maltretiram, nije da mi je Conky od životnog značaja, ali baš mi je bez veze da ništa ne može da se uradi... Jedino da otvorim novu temu, pošto je ova vezana za Openbox.
Ne maltretiraš me ni malo, nije problem uopšte. Nije ni meni jasno zašto neće da se pokrene. Da sačekamo još nečije mišljenje, sve u nadi da će se problem rešiti. Kad pokreneš Conky iz terminala, daće ti ispis u terminalu, pa tu videti da li nešto ne valja. Ja sam i dalje raspoložen da pružim pomoć.

Nešto sam izbacio, pojednostavio pa pokušaj opet, sve za procesor sa četiri jezgra
conky.config = {
background = false,
use_xft = true,
font = 'DejaVuSansMono:size=11',
update_interval = 1.0,
total_run_times = 0,
own_window = true,
own_window_type = 'normal',
own_window_transparent = true,
own_window_argb_visual = true,
own_window_hints = 'undecorated,skip_taskbar,skip_pager,below',
double_buffer = true,
draw_shades = false,
draw_outline =false,
draw_borders = false,
draw_graph_borders = true,
stippled_borders = 10,
border_inner_margin =4,
alignment = 'top_right',
minimum_width = 73,
minimum_height = 183,
--gap_x = 130,
--gap_y = 50,
no_buffers = true,
uppercase = false,
cpu_avg_samples = 2,
net_avg_samples = 2,
override_utf8_locale = true,
use_spacer = right,
text_buffer_size = 1024,
imlib_cache_size = 0,

--default_outline_color = '000000',
--color1 = 'FFFFFF',
--color2 = 'F5B800',
--color3 = 'BFBFBF',
}

conky.text = [[
# ${color black}
${font sans-serif:bold:size=8}SYSTEM ${hr 2}
${font sans-serif:normal:size=8}$sysname $kernel $alignr $machine
Host:$alignr$nodename
Uptime:$alignr$uptime
File System: $alignr${fs_type}

${font sans-serif:bold:size=8}PROCESSORS ${hr 2}

CPU ${freq cpu0}MHz
CPU1 ${cpu cpu1}% ${cpubar cpu1}
CPU2 ${cpu cpu2}% ${cpubar cpu2}
CPU3 ${cpu cpu3}% ${cpubar cpu3}
CPU4 ${cpu cpu4}% ${cpubar cpu4}

${font sans-serif:bold:size=8}MEMORY ${hr 2}
${font sans-serif:normal:size=8}RAM $alignc $mem / $memmax $alignr $memperc%
$membar

${font sans-serif:bold:size=8}DISKS ${hr 2}
${font sans-serif:normal:size=8}/ $alignc ${fs_used /} / ${fs_size /} $alignr ${fs_used_perc /}%
${fs_bar /}
HOME $alignc ${fs_used /home} / ${fs_size /home} $alignr ${fs_free_perc /home}%
${fs_bar /home}
SWAP $alignc ${swap} / ${swapmax} $alignr ${swapperc}%
${swapbar}

${font sans-serif:bold:size=8}TOP PROCESSES ${hr 2}
$font${top_mem name 1}${alignr}${top mem 1} %
$font${top_mem name 2}${alignr}${top mem 2} %
$font${top_mem name 3}${alignr}${top mem 3} %
$font${top_mem name 4}${alignr}${top mem 4} %
$font${top_mem name 5}${alignr}${top mem 5} %

${font sans-serif:bold:size=8}NETWORK ${hr 2}
${font sans-serif:normal:size=8}IP address: $alignr ${addr eth0}
# ESSID: $alignr ${wireless_essid eth1}
# Connection quality: $alignr ${wireless_link_qual_perc eth1}%
${downspeedgraph eth0}
DL ${downspeed eth0} $alignr Total: ${totaldown eth0}
${upspeedgraph eth0}
UL ${upspeed eth0} $alignr Total: ${totalup eth0}
]]



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2792
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 16 May 2019, 19:36


Moraću da vam/nam otvorim drugu temu za rešavanje problema sa conky :) Radi preglednosti foruma.

Dess Sale, nema te ko sunca :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 29
Joined: 01 Feb 2018, 11:37

Post Napisano: 17 May 2019, 07:47


Bingo!
Uspelo je :)
U pravu si, stvar je bila izgleda u toj stavci za 4 cpu-a, nego sam i ja napravio grešku sinoć kada sam promenio cpu u VM, time što sam posle pokretao kao sudo, jer onda logično on povlači podešavanja iz /root foldera, a tu nije bilo konfiguracije. Kada sam promenio sa jednog na 4-core procesor, tek onda sam mogao da pokrećem conky kao user :) . Dakle ključno je podešavanje za cpu.
Sviđa mi se ovakav izgled, samo još da vidim kako ide za transparentnost. Hvala :)
Attachments
Conky_sl.PNG



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 70
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 17 May 2019, 08:48


stereo wrote:
16 May 2019, 19:36
Dess Sale, nema te ko sunca :)
Đes Stereo, ubi kiša, tri nedelje neprestano. Nit mogu šta da radim, nit drugi mogu voze točak. ;)



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 70
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 17 May 2019, 09:08


imarkovic wrote:
17 May 2019, 07:47
Bingo!
Uspelo je :)
U pravu si, stvar je bila izgleda u toj stavci za 4 cpu-a, nego sam i ja napravio grešku sinoć kada sam promenio cpu u VM, time što sam posle pokretao kao sudo, jer onda logično on povlači podešavanja iz /root foldera, a tu nije bilo konfiguracije. Kada sam promenio sa jednog na 4-core procesor, tek onda sam mogao da pokrećem conky kao user :) . Dakle ključno je podešavanje za cpu.
Sviđa mi se ovakav izgled, samo još da vidim kako ide za transparentnost. Hvala :)
Drago mi da je uspelo, ono što ne radi u Conky programu jeste temperatura procesora, e sad za to je bitan paket lm_sensors, i to treba lepo uvezati da radi. Otom potom.

Pokušaćemo sad da napravimo da Conky bude providan, ti lepo otvoriš .conkyrc fajl i odbrojiš od vrha šest redova, do mesta gde piše
own_window = true,
udariš razmak i napraviš mesta i tu ubaciš sledeću liniju
own_window_argb_visual = true,
sačuvaš izmene i javiš rezultat :azn:



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline
User avatar

Posts: 29
Joined: 01 Feb 2018, 11:37

Post Napisano: 17 May 2019, 10:39


Ta varijabla već postoji, vidi gore u svom postu. Jedino što ne stoji odmah ispod own_window, ako to ima veze?


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests