Dan slobode softvera - 15.09.2012.

Predlozi, pohvale, kritike, prijave problema i sugestije idu ovde

Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 869
Joined: 25 May 2008, 10:44
Location: Valjevo, Srbija

Post Napisano: 16 Sep 2012, 13:00


Ja se izvinjavam, snimak na koji se odnosi moja prethodna poruka je snimak drugog celinskog dela predavanja. Ipak, sve što sam naveo ostaje kao moj lični utisak, bez obzira što ovo nije sam početak predavanja. Čak, iskreno, ne vidim svrhu da se u ovom drugom delu predavanja pominju licence, kerneli, distroi, njima u ovom delu predavanja tek nije mesto. Takođe, zašto je OpenSolarisu dat toliki prostor, kad se odustalo od predstavljanja posebnih sistema/distroa? Po čemu je on poseban? Dakle, činjenica da je ovo drugi deo predavanja samo pojačava (u negativnom smeru) moj lični utisak. Kolega Goran Rakić je jedna od svetlih tačaka celokupnog predavanja. Imao sam prilike da ga upoznam i da odslušam njegovo predavanje na Danu ICT i mogu reći da se njegov profesionalni pristup predavanju odmah primeti.
nije važno samo raditi ono što voliš...važnije je voleti ono što radišPrijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 16 Sep 2012, 13:03


Ма ништа ниси погрешно протумачио... Остаје чињеница да је све могло другачије и боље. Ваљда ће се нешто научити из овога :)Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4337
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 17 Sep 2012, 05:00


@drummer: Komplikovano je sabirati utiske i nisam sklon tome da javno iznosim kritike. Bilo je nekoliko pozitivnih strana događaja i najbolje je posmatrati ga kroz to. Što se nas tiče, idemo dalje i u nove radne pobede. :beer:Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 869
Joined: 25 May 2008, 10:44
Location: Valjevo, Srbija

Post Napisano: 17 Sep 2012, 10:55


Pazi, ja nisam bio prisutan na događaju i zaključke sam doneo samo na osnovu video snimka koji je postavljen na Ustream servisu. Dakle, imao sam audio i video komponentu događaja ali ne i lični osećaj (jer nisam prisustvovao). Zaključak je donet samo na osnovu video snimka i nije stav administracije foruma i zajednice već isključivo moj. Znaš i sam da sam od početka bio uključen u organizaciju i jednostavno sam odlučio da iznesem svoj zaključak kao jedan od učesnika u organizaciji (u jednom delu, na samom početku) i kao običan Linux korisnik. Mislim da mi kao zajednica i ne treba da donosimo nikakve zaključke vezane za događaj jer je i naše učešće bilo limitirano (i koliko sam razumeo, neplanirano) i nama nije donelo nikakvu štetu, eventualno dugoročne pozitivne rezultate (sudeći po reakcijama prisutnih tvoje obraćanje u ime SSZ je bilo sasvim ok).
nije važno samo raditi ono što voliš...važnije je voleti ono što radišAdministrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4337
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 17 Sep 2012, 11:11


drummer wrote:Mislim da mi kao zajednica i ne treba da donosimo nikakve zaključke vezane za događaj jer je i naše učešće bilo limitirano (i koliko sam razumeo, neplanirano) i nama nije donelo nikakvu štetu, eventualno dugoročne pozitivne rezultate (sudeći po reakcijama prisutnih tvoje obraćanje u ime SSZ je bilo sasvim ok).
Neplanirano, dakako. Pazi i da je planirano, to ne bi trajalo nešto mnogo duže. Samo bi bilo pripremljenije. Elem, sudeći po utiscima ono malo ljudi sa kojima sam pričao, bilo je sasvim ok.

Nemam ništa protiv na javno iznošenje svog mišljenja. Kao što kažeš i jesi bio umešan u organizaciju do pred sam kraj.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest