[REŠENO] Модем даје интернет, а рутер не

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 153
Joined: 15 Aug 2012, 23:51

Post Napisano: 02 Aug 2013, 10:57


Ima problema sa tim ruterom tj. sa njegovim firmware-om, tj. ima pritužbi po netu, a rešenje je bilo njegov update...
Download for TL-WR340GD V1
Valjda je dobar link za tvoj ruter!



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 02 Aug 2013, 11:10


Само што је мој модел без овог ,,D'' на крају - TL-WR340G.
Не знам да ли то има везе, да не зезнем нешто?



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 153
Joined: 15 Aug 2012, 23:51

Post Napisano: 02 Aug 2013, 11:15


Prati uputstvo...
U 90% slučajeva ljudi tako rešili problem, a ti trenutno, praktično nemaš šta da izgubiš, ili potraži nekog iskusnijeg hardveraša u svojoj blizini da ti to odradi.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 02 Aug 2013, 11:20


Ма одрадићу ја, није ми проблем. Тачно, немам шта да изгубим. Видех један чланак данас на maketecheasier, као да су знали, о решавању проблема у вези са рутером. Па има пар ставки које треба да се испробају. Мани једино остаје још ажурирање, пошто све што су навели сам испробао и ништа не помаже.

Видећу да одрадим то.



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 204
Joined: 07 Mar 2007, 13:34

Post Napisano: 02 Aug 2013, 16:50


Kada povezes modem direktno na racunar, koju adresu kucas da mu pristupis?
I koju adresu kucas da pristupis ruteru (kada ti kabal iz racunara ide u obican port rutera)?

Sta se desava kad kabal iz modema ubacis u neki od obicnih portova rutera, a iz drugog porta ubacis u racunar, jel imas tad net?
EDIT: za ovu opciju ugasi i modem i ruter, pa upali prvo modem i nek digne sistem, a onda ruter i kablom povezi samo jedan racunar. Moze da zeza ako je modem zapamtio dodeljene IP adrese odredjenim uredjajima, pa kompu koji povezujes ovako nece dodeliti. I ugasi wireless.

I nemoj jos fleshovati, cudno je da odjednom prestane da radi ako nisi nista dirao... daj da se probaju jos neke opcije, pa tek onda zvekni flesh...



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 02 Aug 2013, 20:40


Извињавам се, нисам био кући скори целог дана.
@Abraxas, хвала на жељи за помоћ, али проблем је решен.

Ажурирао сам firmware за мој тип рутера, нашао сам и праву верзију, не ону коју је дао Titty Twister, мада је и она могла да послужи (видео сам на званичном сајту информацију о томе).
Ставио сам да се ажурира и отишао од куће. Сад сам стигао и проверио - све ради уредно. Хвала свима на указаној помоћи, а ево и чланка који сам нашао данас и који може да помогне при утврђивању проблема везано за рутере - http://www.maketecheasier.com/troublesh ... 2013/08/01



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2770
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 02 Aug 2013, 21:15


Sjajno što je problem rešen :)
Mene zanima kako je odjednom prestao da radi i onda samo firmware rešava problem. Da nije odjednom, da je problem postojao i ranije onda ok.

:beer:
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 02 Aug 2013, 21:42


Пази, на овој вези коју сам поставио објашњени су кораци за испитивање. Пише да некад неће да ради LAN, али ради бежично повезивање, или обрнуто. Међутим, код мене ништа није радило. Све кораке са овог упутства сам испробао сем ажурирања firmware-а. То сам данас одрадио и проблем решен.
Titty Twister је то предложио, али је занимљиво да ме је јутрос у РСС доводу дочекало ово упутство, као да су знали. :)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 1053
Joined: 18 Feb 2012, 15:14
Location: Despotovac
Contact:

Post Napisano: 02 Aug 2013, 21:43


И да, ја спадам у ону већину из овог упутства која није имала појма да се и firmware код рутера може ажурирати. :)



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2770
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 02 Aug 2013, 22:21


Sad kad je već rešeno, mali offtopic. Meni je ISP sam uradio firmware upgrade, daljinskim putem. Pre mesec, dva sam primetio odjednom drugačije opcije i funkcije koje se nalaze na malo izmenjenom mestu.

Da se vratim na topic. Iskreno, ne bih se setio za nadogradnju firmware-a iako sam znao za to. Po opisu sam pomislio da je ruter odradio svoj vek.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests