[REŠENO] DNS Server BIND

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Posts: 7
Joined: 17 May 2013, 20:33

Post Napisano: 07 Aug 2013, 13:44


Kako da konfigurisem BIND server tj. definisem hostove npr: http://www.sajt1" onclick="window.open(this.href);return false; .com i http://www.sajt2" onclick="window.open(this.href);return false; .com da pokazuju na IP adrese 192.168.1.101 i 192.168.1.102, bez koriscenja DNS servisa?



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4094
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 08 Aug 2013, 15:13


Kako misliš bez korišćenja DNS servera? BIND je isto DNS server.

Elem, vidi da li možeš da uradiš to što želiš iz /etc/hosts:

Code: Select all

man hosts



offline

Posts: 7
Joined: 17 May 2013, 20:33

Post Napisano: 09 Aug 2013, 14:03


odradjeno, hvala na pomoci.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2770
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put
Birthday

Post Napisano: 09 Aug 2013, 14:26


Označiću temu kao rešenu mada ne vidim na koji će način još neko imati koristi osim ako nam koleza @Fabolous ne otkrije rešenje :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest