Hot Spot

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Post Napisano: 12 Mar 2009, 16:51


Nedavno sam se, u kafeu KGB igraonice trznog centra Metro kod vukovog spomenika, uspesno zakacio na nihov (rekao bih hotspot), posto sam pustio dhcpcd na wlan0, i naravno mogao da googlam, idem na wiki itd., ali nikako i da se logujem ni na jedan jedini od svojih naloga, cak ni na gmail, a o ostalima i da ne govorim.
Naravno, na poziv managera kafea dosao je neki njihov administrator, naravno odmah priznao kako ne zna nista u vezi linuxa i sve se na tome zavrsilo, ali je i pomenuo da se svi ostali bez problema loguju na svoje naloge.
Ostalo mi je samo da pobrisem sve cookise iz firefoxa i probam sve na novo, ali i stim opet bez ikakvog uspeha.
Interesuju me vasa slicna iskustva ili nesto iz prakse i uopste metgodologije izrade tih hotspotova ?
Da je ono sto mi je taj admin pomenuo tacno, nije mogao nikako da mi dokaze, jer sam bio jedini sa laptopom na njihovom wireless-u, pretpostavio sam da je ono samo njegova pricica, tipa mogu svi ali ne i ti, tj. tvoj linux, shto me u principu nervira, ali aj' to sad na stranu.
Meni bi takvo defaultno stanje stvari bilo i logicno, sobzirom da od "toga" i zive, ali zasto me ubedjivati u suprotno ?
rest is my nick ;)
Na "zalost", kljakavi IE6 mi je bio instaliran kao unspported kroz znate vec sta, pa nisam imao onaj main menu, vec preko citavog tog menu-a razvucen indikator internet saobracja sa onom shugavom zastavicom.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest