iptables - kako blokirati IP adresu?

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik


offline

Post Napisano: 21 Mar 2006, 14:46


Eh, da, ako pokušaš i ovo prođe, javi - pošto treba onda ubaciti module, a to je lakši deo posla  ;D



offline

Post Napisano: 21 Mar 2006, 14:56


Au,  kotnik ljudino!
Svaka tebi cast na znanju! Nema sta... nisam skoro sreo lika koji izbacuje sve ove podatke iz rukava!!!
Ne bi sada da se zajebavam (bez iskusnijeg coveka pored mene) sa ovim kernelom. Ipak da ostane Institut od <200 racunara bez mreze i Interneta... ne duze vreme...

Pokusacu da nadjem nekoga ovde ko zna pa cu polako sa njim da idem po ovim tvojim koracima!

Hvala ti!



offline

Post Napisano: 22 Mar 2006, 02:31


:D

Pa nije to ništa komplikovano, zar ne? U najgorem slučaju, Institut će bez mreže biti 10 minuta (koliko je potrebno da se mašina 2 put restartuje, pod pretpostavkom da nisi ništa brisao, već samo dodavao).



offline

Post Napisano: 22 Mar 2006, 08:18


:-\

Polako cu ja to na nekoj drugoj masini da instaliram, da vidim kako to sve ide pa cu tek onda da se zajebavam tamo!



offline

Post Napisano: 22 Mar 2006, 18:10


ferguson wrote: :-\

Polako cu ja to na nekoj drugoj masini da instaliram, da vidim kako to sve ide pa cu tek onda da se zajebavam tamo!
Pa da, možda je i najbolje tako. U principu, tako se dodaje već iskompajlirani kernel. Samo, ako ovo prođe, treba dodati module, pa nije zgorega da i to napišemo kako se radi, za svaki slučaj.

Ovo će biti kraće i lakše :)

1) skini module odavde: http://mirror.etf.bg.ac.yu/slackware/sl ... i486-7.tgz
2) i onda uradi sledeću komandu: tar xzf kernel-modules-2.4.20-i486-7.tgz
3) zatim: cp -r lib /
4) to je to.

Posle toga, reboot, pa čim se dočepaš shell-a otkucaj: depmod -a

Mada, taj depmod možda neće ni biti potreban, ali nije zgorega odraditi ga :)



offline

Post Napisano: 23 Mar 2006, 08:05


Sada cu da nabavim noviju verziju pa cu nju da stavim.
Tu ce biti i noviji kernel (zar ne?) tako da ce mi resiti problem

Ovde se prica i da ce se nabavljati novi server... bice guja, kako kazu!
Tako da cu i tu da stavim novi...

Sada cu da se bacim na trazenje instalacije pa se cujemo!



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 60
Joined: 10 Oct 2008, 12:47

Post Napisano: 25 Nov 2008, 15:13


Mene zanima kako da podesim iptables da mi radi...Pocetnik sam u ovome tako da ne znam nista...trazio sam na netu i nasao al su upustva na engl. pa se ne snalazim  bas najbolje...Ima li mozda nekog ko bi hteo da mi to malo uprosti...P.S koristim Slackware 12.1
Unapred Hvala !



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 717
Joined: 23 Aug 2006, 22:09
Location: Šabac
Contact:

Post Napisano: 25 Nov 2008, 21:43


Šta tačno želiš da uradiš? Ako te zanima iptables, ovde imaš sve lepo objašnjeno.
Image



offline

Post Napisano: 25 Nov 2008, 23:47


Tesko je objasnjavati sve redom, jer ima stvarno previse opcija, i jako je kvalitetan, nisam stigao da procitam dal je ovo vec pominjano u ovoj temi, ali eto.
Baci pogled ovde, imas generator, za firewall, nesto sto je ok, mada postoje i jos neki programi koji sluze za graficko podesavanje IPTables-a.
http://www.slackware.com/~alien/efg/
Mozes i ovo da pogledas
http://www.turtlefirewall.com/
http://www.fwbuilder.org/
Last edited by branko on 25 Nov 2008, 23:51, edited 1 time in total.



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 60
Joined: 10 Oct 2008, 12:47

Post Napisano: 26 Nov 2008, 01:07


Mladen Isaković wrote: Šta tačno želiš da uradiš? Ako te zanima iptables, ovde imaš sve lepo objašnjeno.
Procitao sam tu...iskreno objim se da nesto ne sje*bem :):)...jel postoji mogucnost od toga?


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Alexa [Bot] and 2 guests