Problem sa Slax 7

Ovde možete predstaviti ili diskutovati o distribucijama baziranim na Slackware-u (Salix, Zenwalk, Porteus, itd)

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Posts: 1
Joined: 23 Dec 2012, 10:37

Post Napisano: 23 Dec 2012, 10:46


Поштовани,апсолутни сам почетник у коришћењу Слакс ОС-а.Инсталирао сам 32-битну српску верзију Слакс 7 ОС-а на УСБ диску 8 гб. и никако немогу да инсталирам Скајп.Скинуо сам програм са предложених линкова али не умем па не умем.Исто се дешава и када скинем било који од програма са предложених линкова са овог форума.
Покушавао сам да активирам центар за преузимање али ми нон стоп тражи фримвер 1196 који када скинем немогу да инсталирам.
Потребна ми је помоћ око инсталирања Скајп-а,Офис пакета и Опере јер ми други програми нису примарно потребни за оно што радим.Али,детаљно објашњење јер колико видим Слакс ОС је другачији од Убунту ОС-а.
Да ли је то случај са српском верзијом система као што је било у поједним верзијама Убунту ОС-а или је највероватније моје незнање?
За Слакс сам се одлучио зато што имам лап топ са 512мб. рам-а.Користим Лубунту 12.04 али сам читајући о системској захтевности видео да је Слакс ОС много мање захтеван и има КДЕ окружење које је много лепше од Гноме,бар по неким мојим мерилима.
Хвала унапред.Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2849
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 23 Dec 2012, 14:42


Prvo da ti poželim dobrodošlicu na forum :)

Drugo nisam koristio Slax baš baš dugo i ako ti neko ne da odgovor, probaću da instaliram na drugi hdd novo izdanje pa da vidim o čemu se radi.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4214
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 23 Dec 2012, 15:59


Softver za Slax se ne instalira na klasičan način. :) Postoje takozvani moduli koji se dodaju na boot medij. Mada je za 7.0 to još uvek u pripremi:
http://www.slax.org/modules.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Možda postoji neka direktnija mogućnost ubacivanja programa i na sistem instaliran na USB-u, ali ti to ne bih znao reči. Nisam još stigao da testiram verziju 7.0. Možda nije loša ideja da baciš pogled na dokumentaciju (ako engleski nije problem):
http://www.slax.org/documentation.php" onclick="window.open(this.href);return false;


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest