Za moju PIII masinu KDE4 je prespor. Nije da ne moze da radi, ali odziv je stvarno spor. Resenje je da se iskljuce desktop efekti, ali to onda nije to.
Ipak, nije da mi to predstavlja neki problem sad, posto volim sto jednostavnija resenja i vec sam od verzije 13.0 poceo polako da prelazim na fluxbox, koji sam povremeno koristio i na 12.2.
Ulenjio sam se prilicno, pa me sad mrzi da prelazim na "generic" kernel, ali koliko sam video ni ovom "velikom" nista ne fali, sa fluxboxom sistem zauzima oko 80mb RAM memorije, to je ipak manje nego sto neki programi sami zauzmu (firefox na primer). Ne znam koliko bih dobio prelaskom na generic, ali ako bih spustio i na 70mb, to mi nista ne znaci.
Sto se tice problema koje sam imao, prvi se pojavio kada sam pokusao da instaliram verziju NVIDIA drajvera koju sam koristio na 13.0 (to je neka od 195.X.X verzija drajvera). Javio mi je gresku da nije u stanju da napravi modul za taj kernel. Zato sam skinuo najnoviji drajver sa zvanicnog sajta i i sve je proslo ok.
Drugi problem sam primetio kod dodeljivanja adrese. Izgleda da ova verzija dhcpcd (bar mislim da je on u pitanju) nema dovoljno "strpljenja" da saceka odgovor od rutera, pa povremeno objavi "timeout" iako je ruter ukljucen. Medjutim, to nije toliki problem, jer nekoliko sekundi nakon toga dodje sebi. Problem koji nije postojao na 13.0 a sad postoji je sto kad podignem sistem pre nego sto ukljucim ruter ne mogu da izadjem na internet. Cak i ako dodelim adresu "rucno". U tom slucaju mi ostaje samo da kao root pokrenem /etc/rc.d/rc.inet1 . Pitao sam na #slackware kanalu da li postoji neko resenje za to, javio mi se alien BOB i rekao da je resenje da ne iskljucujem ruter

.
Treci problem koji sam imao, a koji je postojao i na 13.0, je prespor internet. Jednostavno, za svaku akciju je trebalo nekoliko, ili nekoliko desetina sekundi da bi pocela (recimo u firefoxu je deceniju trajalo ono "looking up.."), ali kada jednom pocne (download recimo) brzina je normalna. Ispostavilo se da je problem sto je ukljucen modul za ipv6, pa sam isti stavio na blacklist, i time resio problem, sad je odziv momentalan.
Sto se drugih stvari tice, sve je ok. Slackware je i u ovoj verziji stabilan i brz, i za sada nisam primetio da osim ovih par sitnica ima neki veci problem.