Slackware 13.37 final

Novosti u vezi Slackware Linuxa

Moderator: Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 149
Joined: 03 Dec 2007, 18:10
Location: Srbija - Sabac
Contact:

Post Napisano: 30 Apr 2011, 18:45


E ovako... Nasao sam hard na koji hocu da instaliram Slackware 13.37. Ovako... Naravno skinuo sam Slack narezao na DVD... Imam 3 hard diska.
1) Windows
2) Arhiva
3) Za Linux

Mogu li nekako da instaliram na treci hard, i da preko F9 biram koji hard disk da bootuje? Ali da na prvom hardu na kom je Windows nemam Lilo? Nego kad pritisnem F9 i izaberem treci hard da mi onda upali lilo?
Ako sam bio nejasan napisacu onda drugacij obljasnjenje... :)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 717
Joined: 23 Aug 2006, 22:09
Location: Šabac
Contact:

Post Napisano: 30 Apr 2011, 19:14


Možeš, naravno. Instaliraš LiLo ili grub na taj treći, pa onda na prečicu posle POST BIOS-a odabereš koji disk hoćeš da bootuješ. Možeš i u windowsu da instaliraš EasyBCD ili nešto slično, te njime dodaš linux u windowsov boot meni (tamo u boot-ini) ako ti to više odgovara. Posle kad skloniš linux, ako tako odlučiš, samo edituješ boot.ini (hidden je) i ukloniš red za linux.
Image



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 149
Joined: 03 Dec 2007, 18:10
Location: Srbija - Sabac
Contact:

Post Napisano: 30 Apr 2011, 19:51


Hvala. I kako da instaliram drajver za Nvidievu graficku? Instalirao sam uvek ATI, ali nisam nikad NV, upitanju je Nvidia 9400GT. Hvala :)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests