Konfiguracija (misljenja)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 235
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:18


Pa dobro ova ploca gore sto sam naveo podrzava brzinu memorije koju sam naveo. Daj neki najjeftiniji HD koji bi prati0 to.
Nesto cu kalkulisati, smanjicu ram sa 8 na 4
Bem ti zivot upropasticu se skroz :grin: .
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 235
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:20


Pravicemo i neko napajanje u kucnoj radinosti, sposobni smo valjda za toliko :rolleyes:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 3067
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 10 Apr 2013, 19:42


Sad gledam tvoju ploču, onda podržava tu brzinu RAM memorije ali samo OC. Trebalo bi da može da podrži i nativnu podršku ali se nisam igrao sa tim pa ne mogu da ti kažem iz prve ruke.

Predlog za HDD: SATA3 7200 1TB Toshiba DT01ACA100, 32MB 2 godine - 7.359,00 din. - proveri brzine pristupa :D
http://storage.toshiba.eu/cms/en/hdd/co ... ductid=447" onclick="window.open(this.href);return false;
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 235
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:34


Cek, ne razumem ovo OC, nativna. Hajde skole ti, pojasni mi.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 3067
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:39


OC - overklokovana brzina, dobija se kada se kroz BIOS matične ploče podesi brzina koja je veća od one koju je proizvođač deklarisao.
Nativna brzina - ona koju je proizvođač deklarisao.

:)

Na pomenutoj ploči (za koju mislim da je dobra) piše da podržava brzine memorije preko 1600MHz ako ih OC. Međutim trebalo bi da radi bez problema i ako staviš memoriju koja radi na 2133MHz bez čačkanja BIOS-a.

Nemam gde da proverim pa ti ne mogu reći precizno hoće li raditi bez problema, sorry. Samo informacija oko nečega na šta bi trebalo obratiti pažnju. Recimo pitati u radnji...
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 235
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:46


Ok, znam nego zbunilo me skracenica OC.
Nekom mojom logikom ako radi OC radice i fabricka na toj brzini. Boze moj i da ne radi, klokovacemo.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 3067
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:50


I ja mislim da će raditi na toj brzini, možda samo proveriti BIOS. Ja bih se samo prvo raspitao pre kupovine.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 3067
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:52


Niko nije ništa prokomentarisao za onaj HDD što sam predložio. Mnogo mi male brzine pristupa, skoro ko SSD... a nisam video da je u pitanju neki hibrid ili slično...
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 235
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 11 Apr 2013, 00:56


Ovo mi dodje sve negde oko 40 000 bez grafike, ona bi morala malo da saceka.
Mada veceras pricam sa nekim drugarom, mozda bi mogao da sastavim ovo u nekoj kompezaciji preko njega. Tu bi mozda ustedeo koju hiljadu, ali u svakom slucaju ni to nece moci bas skoro. Mislim da bi mi ova masinica bila dobar pogodak, bio bih miran duze vreme. S'tim sto bi kasnije ubacio i7. U svakom slucaju cu se prvo raspitati za maticnu. A HD :beer:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 441
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 11 Apr 2013, 10:52


Препоруке са сајте продавца:

http://www.winwin.rs/racunar-altos-elit ... 0-dvd.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 0-dvd.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Овај први је, како се и види, скупљи 20 хиљада ал ајд реко можда се неко од фамилије учипи ;)
Нисам нешто упућен у хардвер мада ми све то делује коректно.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest