Touchpad konfiguracija

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 117
Joined: 18 Jan 2014, 18:02
Location: /home

Post Napisano: 28 Jan 2015, 23:27


Znam da sam negdje citao i pricao sa nekim oko toga ali ne mogu nigdje naci pa da otvorim novu temu... Kako konfigurirati touchpad u xfce? Znaci zelio bi da ne mogu klikati sa njim, da mi radi two finger scroll i disable while typing... Zakleo bi se da je ta opcija postojala pod postavkama misa, ali sad gledam i nema nista osim da ga komplet ugasim.. Znam da sam si u KDE to rijesio sa kcm touchpad, medutim on ne ide uz xfce.. Molim pomoc! :azn:
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 854
Joined: 25 May 2008, 10:44
Location: Valjevo, Srbija

Post Napisano: 29 Jan 2015, 00:34


Evo, kod mene se to nalazi u podešavaljima miša i tačpeda u Setings meniju:
snapshot1.png
Ako koristiš i miša, onda treba da u Device meniju odabereš Synaptics (kao na slici). Probao sam i isključenje opcije za klik i radi :)
nije važno samo raditi ono što voliš...važnije je voleti ono što radiš



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 117
Joined: 18 Jan 2014, 18:02
Location: /home

Post Napisano: 29 Jan 2015, 09:38


Znam da je tu bilo jer sam kod sebe to uvijek rijesavao na taj nacin, ali jucer nisam imao te opcije... Međutim u međuvremenu sam otkrio problem i nakon instalacije dotcnog paketa stvar je proradila...

Pogledao sam greske u sistemu i vidio sljedece po 1000 puta ispisano:

Code: Select all

Gtk-WARNING: Unable to locate theme engine in module_path "murrine"
Neznam zasto jer mi se to nikad nije dogodilo na sistemu poslije instalacije i instalirao sam sve ko i inace... Ugl. instalirao sam murrine slackbuild i stvar je rijesena, nema vise gresaka i uredno mi prikazuje te opcije za touchpad u jednom tabu...

Sto je tu moglo poci po zlu? Losa instalacija sa greskama nekim?

Hvala na odgovoru drummer! :beer:
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 29 Jan 2015, 16:08


Potrazi murrine na SBo, no mislim da ti to nece resiti (taj) problem. Murrine je tema koja nije instalirana a negde se poziva u sistemu (ili drugim temama koje se na deo nje oslanja).
Jesi li radio neki update xfce-a? Ako jesi kako si radio? Ako nisi... sredicemo svakako :)

Nevezano za xfce, uvek mozes da sredis iz terminala i synclient programa (ispravicu ako sam pogresio program), tako i ja resavam za fluxbox. No ovo ostaje kao resenje tek ako ne nadjemo sta ti je sa xfce-om.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 117
Joined: 18 Jan 2014, 18:02
Location: /home

Post Napisano: 29 Jan 2015, 17:09


Stereo, nisi me shvatio... Instalirao sam murrine sa SBo i problem je bio rijesen tj. dobio sam touchpad tab u postavkama misa kojeg do tad nije bilo, usput se nije ni prikazivala ikona dropboxa u notification baru no nakon instalacije murrine paketa i to je bilo rijeseno...

Neznam sto se desilo sa sistemom jer je friska instalacija bila i samo je napravljen update, nista drugo.. Mozda je problem u temama koje sam instalirao naknadno.. Ali opet njih i kod sebe imam instalirane i sve je ok.. Ugl. sve radi u najboljem redu nadalje!

Btw. Laptop vise nije kod mene, to sam na sestrin stavio...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 29 Jan 2015, 20:40


Ah, nisam lepo procitao celu poruku... sorry :-)

Послато са андроид куцаће машине B-)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests