Veoma sporo kopiranje podataka na USB

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 148
Joined: 17 Jul 2015, 17:09

Post Napisano: 27 May 2016, 09:35


^ Podrazumevani postupak. ;-) Koristan podsetnik, u svakom slučaju.

Napokon lepe vesti!
Uspeo sam da ubrzam postupak kopiranja na USB 'ručnim' montiranjem, koristeći Puppy Slacko64 parametre koje sam okačio u prethodnom postu.
Mali eksperiment je doneo odlične rezultate i kopiranje oko 130MB je trenutno! :munja:
Detaljan izveštaj po povratku kući. ;-)

U međuvremenu, zamolio bih prekaljene Slekere da pogledaju gore pomenute ispise iz /etc/mtab i daju mišljenje o parametrima. Ostao sam pomućenih misli posle svega, ali podrazumevane opcije montiranja USB u Slackwer-u možda nisu najsrećnije rešenje. :?:
Živeli!

Sent from my Blade III using TapatalkAdministrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4105
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 29 May 2016, 23:34


Nisam ti odgovorio jer ne želim da pišem bez provere. A trenutno nemam vremena da detaljno istražujem. Ali Xfce (i druga Gtk+) desktop okruženja koriste GVFS. Puppy koristi prilagođene skripte, možda uz pomoć određene aplikacije za montiranje. GVFS odrađuje montiranje automatski. Opcije montiranja, koliko je meni poznato, nije moguće ručno postaviti. Pogotovo ne za čitavu klasu uređaja. To znači da opcije nije moguće lako premestiti.

Što se tiče tvog problema, ne znam šta ga izaziva i da li je uopšte generalan problem ili ne. Puno je nepoznanica. Copy/paste opcija je loša varijanta ako ne kapiraš šta rade. Bolje je izolovati opciju koja dovodi do "ubrzanja". Onda je možda moguće dijagnostikovati u čemu je problem.

Što se tiče sync opcije, man strana za mount pominje da sync može uticati na brže trošenje određenih tipova memorija. HDD mediji su sigurni, ali SSD, flash memorija i USB Stickovi? Dakle nije opcija za copy/paste bez detaljnijeg udubljivanja u materiju.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests