Zdravo svima i problem!

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Posts: 1
Joined: 20 Mar 2017, 12:44

Post Napisano: 20 Mar 2017, 12:53


Instalirao sam slackware 14.2 64bit na laptop acer e 15. Na svim linuxima, samo mi wireless kartica zahteva dodatne drajvere - broadcom bcm43142, ostalo sve radi. Medjutim slackishu sam morao da izbrisem, jer imam problem sa podizanjem sistema. Sve sam lepo instalirao -full install sa usb-a, posle sam odradio slackpkg update gpg , update i upgrade-all.

Ali i pre i posle upgrade, nekad zakoci butovanje, ustvari nije nekad, nego gotovo stalno, pa onda nasilno iskljucim, po nekoliko puta i onda preskoci te linije.

Uglavnom mi zakoci negde kod linije za ACPI. Secam se da mi je 14.1 isto se tako ponasao, posle update novijeg kernela. Tako da ga nisam gasio, samo stavim na stendbay.

Evo ovako sturo, sam izneo problem. Ako neko ima resenje. Znam da na mintu postoji opcija da se nesto unese u boot nomodeset ili tako nesto.

Evo ja sam spreman da ponovo instaliram slack dual sa debianom, pa polako da resimo problem.
:beer: :beer:Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4101
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 21 Mar 2017, 08:49


Pozdrav.

Sa Debianom nemaš problema?

Zašto pominješ "nomodeset"? Da li si to trebao da uneseš u Debianu?

Da li se ekran zatamni tokom boota? Ako ne, da li se i dalje vidi tekst samo što boot ne napreduje duže vremena? Ako je ovo drugo, najbolje bi bilo da pri sledećem pokušaju uslikaš ekran (može i mobilnim). Pokušaj da što bolje uhvatiš tekst.Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 110
Joined: 01 May 2012, 23:26
Location: 42,69 - 22,16

Post Napisano: 21 Mar 2017, 21:04


Potvrđujem istovetne probleme sa dotičnom mrežnom karticom. Čak šta više ona ima velikih problema i u Windows 10-i (da i to pomenem).
Imaš na ovom forumu, korake da instaliraš drajvere za ovu bežičnu mrežnu karticu. Probaj. Ja sam pokušao, međutim to je bilo poslednje što sam video na Slackware-u 14.2, jer se više nije podigao.
Šta reći ,nažalost bedna implementacija drajvera za oba sistema (win i linux slackwaru) ili još gore problematična serija mrežnih kartica koja je završila na našem tržištu. (Ovo drugo mislim da je manje verovatno jer i na stranim forumima se žale na ovu karticu).

Ja imam eksterni 3G Sim modul iz Telenora (Huawei E5330B)(koji ima zgodnu funkciju WI FI pojačavača), koji se nakači na postojeći wireless i preko njega dobijam internet signal.
Pozdrav


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests