[REŠENO] Problem Slackware 14 i skype 4.2

Ukoliko imate problema sa instalacijom ili korišćenjem nekog programa, ovo je pravo mesto za vaše pitanje.

Moderators: Slackmuz, Urednik


Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 12 Oct 2013, 18:20

Post Napisano: 13 Oct 2013, 00:38


Haha evo sad ldd

Code: Select all

linux-gate.so.1 (0xffffe000)
	libasound.so.2 => /usr/lib/libasound.so.2 (0xb57ba000)
	libXv.so.1 => /usr/lib/libXv.so.1 (0xb57b5000)
	libXss.so.1 => /usr/lib/libXss.so.1 (0xb57b2000)
	librt.so.1 => /lib/librt.so.1 (0xb57a9000)
	libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0xb57a3000)
	libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0xb566d000)
	libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0xb565c000)
	libQtDBus.so.4 => /usr/lib/libQtDBus.so.4 (0xb55da000)
	libQtWebKit.so.4 => /usr/lib/libQtWebKit.so.4 (0xb3e93000)
	libQtXml.so.4 => /usr/lib/libQtXml.so.4 (0xb3e52000)
	libQtGui.so.4 => /usr/lib/libQtGui.so.4 (0xb335c000)
	libQtNetwork.so.4 => /usr/lib/libQtNetwork.so.4 (0xb3217000)
	libQtCore.so.4 => /usr/lib/libQtCore.so.4 (0xb2f2d000)
	libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xb2f13000)
	libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0xb2e2c000)
	libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xb2e00000)
	libgcc_s.so.1 => /usr/lib/libgcc_s.so.1 (0xb2de2000)
	libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xb2c5d000)
	libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0xb2c3c000)
	libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb2c39000)
	libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb2c33000)
	/lib/ld-linux.so.2 (0xb773d000)
	libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0xb2bfd000)
	libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0xb2b74000)
	libsqlite3.so.0 => /usr/lib/libsqlite3.so.0 (0xb2ac6000)
	libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0xb2abd000)
	libgio-2.0.so.0 => /usr/lib/libgio-2.0.so.0 (0xb2966000)
	libgstapp-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstapp-0.10.so.0 (0xb295a000)
	libgstinterfaces-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstinterfaces-0.10.so.0 (0xb294a000)
	libgstpbutils-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstpbutils-0.10.so.0 (0xb292d000)
	libgstvideo-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstvideo-0.10.so.0 (0xb291a000)
	libgstbase-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstbase-0.10.so.0 (0xb28e0000)
	libgstreamer-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstreamer-0.10.so.0 (0xb282d000)
	libgobject-2.0.so.0 => /usr/lib/libgobject-2.0.so.0 (0xb27e0000)
	libgmodule-2.0.so.0 => /usr/lib/libgmodule-2.0.so.0 (0xb27dc000)
	libgthread-2.0.so.0 => /usr/lib/libgthread-2.0.so.0 (0xb27da000)
	libxml2.so.2 => /usr/lib/libxml2.so.2 (0xb268c000)
	libglib-2.0.so.0 => /usr/lib/libglib-2.0.so.0 (0xb2567000)
	libpng14.so.14 => /usr/lib/libpng14.so.14 (0xb253c000)
	libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0xb2526000)
	libSM.so.6 => /usr/lib/libSM.so.6 (0xb251e000)
	libICE.so.6 => /usr/lib/libICE.so.6 (0xb2505000)
	libbz2.so.1 => /lib/libbz2.so.1 (0xb24f3000)
	libexpat.so.1 => /usr/lib/libexpat.so.1 (0xb24cb000)
	libffi.so.6 => /usr/lib/libffi.so.6 (0xb24c5000)
	libresolv.so.2 => /lib/libresolv.so.2 (0xb24ac000)
	liblzma.so.5 => /lib/liblzma.so.5 (0xb2486000)
	libuuid.so.1 => /lib/libuuid.so.1 (0xb2482000)



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4100
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 13 Oct 2013, 22:15


Koji provajder je u pitanju? Da li si imao sličnih problema ranije? Da li, kad su u pitanju drugi servisi, internet radi normalno?



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 12 Oct 2013, 18:20

Post Napisano: 14 Oct 2013, 12:02


Internet radi potpuno normalno, u pitanju je Kopernikus kablovski internet. Skype radio uvek ok i bez problema. Thunderbird radi a pored Skype-a jedino njega koristim.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4100
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 14 Oct 2013, 12:13


Čudno. Retko koristim Skype tako da ga trenutno nemam instaliranog, ali znam da sam uspešno instalirao i koristio poslednju verziju.

Najgore je što kod tebe sve deluje u najboljem redu.

Baci pogled na stariji SlackBuild (4.0.0.8):
http://slackbuilds.org/repository/13.37/network/skype/" onclick="window.open(this.href);return false;

Btw, jedino što mi pada na pamet je možda problem sa integracijom Skype sa Windows Live nalozima. Ali nisam do sad viđao slične probleme.

Probaj da se uloguješ direktno na sajtu:
https://login.skype.com/login?application=account" onclick="window.open(this.href);return false;

Da li je uspelo?



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 12 Oct 2013, 18:20

Post Napisano: 14 Oct 2013, 12:37


Uspeo sam da se ulogujem direktno sa sajta. 4.0.0.8 verziju sam probao i ona ne odgovara... nije ni vazno mogu da koristim skype na drugom racunaru, ako slucajno pronadjem resenje na netu i otkrijem sta je bio problem svakako cu postovati. Hvala svima na pomoci!



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4100
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 14 Oct 2013, 12:41


Palo mi je još nešto na pamet: koristiš li prilagođenu firewall skriptu ili neku aplikaciju za podešavanja firewalla?

Ako to nije slučaj, stvarno ne znam. Da ne radi na drugom računaru pa da čovek posumnja u provajdera.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 12 Oct 2013, 18:20

Post Napisano: 14 Oct 2013, 12:51


To sam prvo ja hteo da uradim kad sam naisao na problem, disable fw. Al sam onda video da na Slackware-u to ljudi resavaju sa skriptama za firewall. To nije moj slucaj, sem ako ne postoje neka default podesavanja koje sprecavaju Skype da se konektuje.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 2121
Joined: 08 Jun 2010, 13:28
Location: Centralna Srbija Kraljevo
Contact:

Post Napisano: 14 Oct 2013, 13:17


Ako radiš izgradnju skype paketa iz SBo-a, prilikom deinstalacije predhodne verzije skype-a, obavezno iz home matičnog foldera treba ukloniti/obrisati direktorijum .skype.

Inače, prvi put se srećem da neko ima problem sa skype-om na Slakveru.
Registrovani Linux korisnik #487729
Upostovano sa Linuks Operativnog Sistema



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2811
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 14 Oct 2013, 15:32


Broker wrote:Ako radiš izgradnju skype paketa iz SBo-a, prilikom deinstalacije predhodne verzije skype-a, obavezno iz home matičnog foldera treba ukloniti/obrisati direktorijum .skype.

Inače, prvi put se srećem da neko ima problem sa skype-om na Slakveru.
Ja bih ipak preporučio da se ne briše taj direktorijum nego da se promeni naziv tako da ostane bekap.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2811
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 14 Oct 2013, 15:33


Na LQ forumu sam čitao o sličnom problemu koji je rešen izgradnjom statičkog paketa. Koliko sam upoznat to na Slaku 14 ne može ali sa verzijom iz SBo za 13.37 (koji smo više puta naveli ovde) može da se napravi statička verzija.

Možda reši problem.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests