[REŠENO] clementine-fali plugin(ne pusta .mp3)

Ukoliko imate problema sa instalacijom ili korišćenjem nekog programa, ovo je pravo mesto za vaše pitanje.

Moderators: Slackmuz, Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 176
Joined: 07 Sep 2013, 18:13
Location: Novi Sad

Post Napisano: 08 Feb 2014, 14:50


znam da pise da je reseno, sto je tacno u odnosu na to sta stoji u naslovu.... zakljucujem samo da clementine ima bagova sto se tice slackware verzije.. jer mi se desi da pustim tj. ocu da pustim neku pesu i ono samo preskoci i spusti se na 5-6 pesama dole i samo tu pusta :/
da pojasnim, za odredjeni deo playliste kad kliknem na pesme tipa od 18-25 pesme on mi uvek pusta samo 26 a za ostale je ok... ne znam sta je u pitanju.. nije neki mod il nesto jer kazem pusta ostale pesme. Zakljucak je da izbegavate ovaj player sto se tice slackware-a iako je predobar player al ocigledno nisu se svo kockice poklopile sto se tice slackware-a...
The quieter you become the more you are able to hear.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 08 Feb 2014, 15:16


Sad ne mogu da pohvatam da li imaš custom ili full (preporučeni) način instalacije. Nemamo podatak šta si brisao a šta nisi. Proveri da li su ti putanje ka fajlovima dobre.
Moraš da daš više informacija da bi nešto ocenili kao bug.

Na osnovu onoga što smo pročitali zadnjih dana ne znam ni da li ti je instalacija kako valja pa ne mogu da ti prihvatim da je u pitanju bug :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 176
Joined: 07 Sep 2013, 18:13
Location: Novi Sad

Post Napisano: 08 Feb 2014, 15:18


omg, pa isao sam full instalaciju i od tad(od juce) nista nisam dirao, samo sam instalirao nove programe: vlc, clementine i flashplayer
i dodao sam ono sto si ti napisao... jednostano kazem pusta muziku al se desi ono sto sam rekao..
The quieter you become the more you are able to hear.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 08 Feb 2014, 17:45


Već par sati kod mene radi bez greške... još jednom proveri da li su ti fajlovi tamo gde treba da budu.

Skinuću status >>rešeno<< za sad, mada smo rešili ono što je trebalo.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 438
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 08 Feb 2014, 18:26


Prekjuče sam instalirao clementine, jedina zavisnost je protobuf koja se instalira zajedno sa pomenutim plejerom ako se ide preko # sboinstall clementine , nakon toga postoje opcione zavisnosti, a konkretno za puštanje mp3 fajlova je kako je stereo i naveo gst-plugin-ugly koji takođe možeš instalirati sa # sboinstall gst-plugin-ugly.

Meni plejer radi savršeno, trenutno imam nekoliko mp3 fajlova koje pušta bez greške :grin: takođe mogu da potvrdim da pušta, takođe bez greške FLAC fajlove :evil:

http://slackbuilds.org/repository/14.1/ ... lementine/" onclick="window.open(this.href);return false;




Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 08 Feb 2014, 18:30


Protobuf zahteva i pysetuptools.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 438
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 08 Feb 2014, 18:33


stereo wrote:Protobuf zahteva i pysetuptools.
Sve se instalira automatski i zavisnost zavisnosti, naravno ako ideš putem sboinstall.
Sa spoljnih izvora ili gotovih paketa mislim da ne radi sve kako bi trebalo, sećam se da sam jednom to pokušao pa nisam mogao plejer ni pokrenuti.




Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2816
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 09 Feb 2014, 00:05


Problem je rešen kad sam saznao uzrok. OP je bio na irc kanalu i dao mi je teamviewer pristup gde sam video da Klementina ne vidi naša slova te sam posumnjao na utf-8. Izmena u /etc/profile.d/lang.sh je to i dokazala.

Nakon restarta sistema i ponovnog dodavanja pesama u listu sve je proradilo i Klementina radi.

Nisam se setio za utf-8 dok nisam bio u programu preko teamviewer-a a ko zna da li bih se i setio...

Utf-8 podešavanje radim odmah pri instalaciji pa i ne razmišljam o tome kasnije.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests