[REŠENO] Kate nema opciju Show Terminal

Ukoliko imate problema sa instalacijom ili korišćenjem nekog programa, ovo je pravo mesto za vaše pitanje.

Moderators: Slackmuz, Urednik

Post Reply

Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 12
Joined: 19 Mar 2014, 23:51

Post Napisano: 12 Mar 2016, 22:03


Zelim da koristim Kate kao editor za pisanje programa. Ranije sam, koliko se secam, u njemu mogla da ukljucim Terminal pa da u istom prozoru mogu i da vrsim kompajliranje. U medjuvremenu sam instaliarala novu verziju Slackware 14.1 i sada vise nemam tu opciju. Dakle kad idem na View->Tool Views nema opcije Show Terminal. Isti je slucaj i sa drugim editorima. Sta da radim?



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4094
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 12 Mar 2016, 23:09


Pozdrav.

Opcija nije podrazumevano uključena. Možeš je uključiti na sledeći način:

U meniju "Settings", izaberi opciju "Configure Kate...". Ovo je za englesku lokalizaciju (moj previd), ali većina ljudi se snađe i sa drugim lokalizacijama. Pozicije u meniju su iste.
Screenshot_2016-03-12_22-48-07.png
Otvoriće se novi prozor koji izgleda nešto poput ovoga (u zavisnosti od lokalizacije).
Screenshot_2016-03-12_22-48-31.png
Tu klikneš na "Plugins" i zatim čekiraš dodatak "Terminal Tool View".
Screenshot_2016-03-12_22-49-13.png
I to je to.
Screenshot_2016-03-12_22-49-47.png
Moja preporuka je da pogledaš sve dodatke i esktenzije. Možda ti još nešto bude od koristi.

Samo da napomenem da forum softver automatski smanjuje slike, tako da je za pune verzije potrebno kliknuti na smanjene.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 12
Joined: 19 Mar 2014, 23:51

Post Napisano: 12 Mar 2016, 23:28


Ovo je bilo jednostavno... Hvala.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests