Kao sto naslov kaze, pokusavam da instaliram Slackware na Pi3. Prethodno sam koristio Raspbian, imam iskustva kako ide instaliranje itd., koristio bih ga i dalje da mi nije puk`o SSH, tj. konekcija prema Pi-u, nisam uspeo to da resim preko HDMI konekcije i resio sam da instaliram Slack, kako vise nikad ne bih imao slicnih problema

Naime, pratio sam instalaciju odavde:
https://docs.slackware.com/howtos:hardw ... spberrypi3
Isao sam na "manual" metod, jer mi je tako bilo najlakse, zbog silne dokumentacije za SARPi. Racunao sam da je to TO, kao sto pise, vrlo jednostavno, ali nesto izgleda propustam.
Prva stvar koja mi nije jasna je, ime device-a. Po uputstvu je "mmcblk0", a kada microSD karticu ubacim preko USB adaptera, dobijem sdx.
Ajde, nije problem, u /etc/fstab ja stavim po uputstvu ime mmc*, ali ne radi, uopste ne ucitava nista, niti ima signala preko hdmi.
Pokusao sam da pronadjem nesto o tome, ali nisam uspeo, ponestalo mi je ideja.
Znaci, prva 4 koraka su ispracena detaljno i precizno kao na uputstvu.
Jedino mi je ova komanda ostala nejasna: "$ PASSWD=$(openssl passwd -1 -salt cetkq/enZx6/c2 password)). Pise da se za root konfigurise "password" kao takav, ali nije mi jasno kako je definisano gde ide ta komanda? Na particiju, fajl...
Bio bih zahvalan ako je neko vec ovo prosao da podeli.