"Par" pitanja

Potrebna vam je pomoć pri instalaciji? U ovom forumu možete postavljati pitanja.

Moderator: Urednik

Post Reply

Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 425
Joined: 25 Mar 2012, 20:01

Post Napisano: 02 Dec 2016, 20:44


@stereo

Heh, ili sam ja toopav ili aplikacija nešto zeza.

1. Namestio sam da bude minimizovan ali unos

Code: Select all

ptbatterysystemtray &
u /fluxbox/startup fajlu ne radi posao.

2. Kada sam prvi put pokrenuo aplikaciju normalno je prikazala bateriju, procenat i sve ostalo. Kada sam restartovao komp i ponovo pokrenuo aplikaciju (pošto nije sama po default-u), u odeljku devices nema ništa (sivo) i ne prikazuje apsolutno nikakva podešavanja jer se ponaša kao i da nema baterije.

Hajde, molim te stereo, ako ti nije problem, probaj na svom kompu. Živo me interesuje.

:beer:



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2767
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 02 Dec 2016, 21:55


Ne tripuješ, isto je i kod mene.
Možda nađem vremena da pogledam o čemu se radi.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 425
Joined: 25 Mar 2012, 20:01

Post Napisano: 02 Dec 2016, 22:18


Malo sam isprobavao..
Kada u startup ubacim xfce4-power-manager i onda (manuelno) upalim ptbatterysystemtray - prikazuje bateriju normalno i sva ostala podešavanja. Izgleda da ne može samostalno već mu treba neki power manager daemon u pozadini a da on samo čita info sa njega.

Ostaje problem dizanja pri boot-u. To ne mogu nikako da rešim. Imam unos u meniju, nije naročiti problem da ga sam upalim nakon podizanja sistema ali ja sam perfekcionista. :D



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4085
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 07 Dec 2016, 17:09


Evo ga još jedan: qbatt. Nažalost, ni njega nema na SBo.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4085
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 07 Dec 2016, 17:13


rapha wrote:Ostaje problem dizanja pri boot-u. To ne mogu nikako da rešim. Imam unos u meniju, nije naročiti problem da ga sam upalim nakon podizanja sistema ali ja sam perfekcionista. :D
Da je u pitanju punije desktop okruženje, verovatno bi od interesa bila FreeDesktop autostart specifikacija.

Ali čini mi se da Fluxbox stvari radi malo drugačije. Možeš da izarčiš info o tome na Arch wikiju: https://wiki.archlinux.org/index.php/fl ... t_programs" onclick="window.open(this.href);return false;. :cheesy:

P.S. Ako nisi video prethodni post. Naišao sam na još jedan monitor baterije. Ako ga probaš bez instalacije i bude ti odgovarao mogu da skockam SlackBuild kad uhvatim vremena.



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 425
Joined: 25 Mar 2012, 20:01

Post Napisano: 08 Dec 2016, 20:32


Bio sam u nekoj gužvi pa tek sada vidim za programče. Probam pa javljam. Hvala svakako. :beer:



offline

Posts: 1
Joined: 13 Dec 2016, 19:20

Post Napisano: 13 Dec 2016, 19:22


da li je valjao program



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 330
Joined: 15 Jul 2007, 03:58
Location: Beograd

Post Napisano: 16 Dec 2016, 10:33


Mozda bih odgovor na ovo pitanje vec trebao znati, ali posto sam se nedavno opekao sa upgrade-om kernela na vremesnom slack14.1, sad sam uradio instalaciju friskog 14.2 i na upgrade-u dobijem ponudu da zanovim kernele sa instalacijskog diska.

Da li je mudro da odradim upgrade ili da se drzim one "ne diraj ako radi"?
Ako mislis pobjediti, ne smijes izgubiti!



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4085
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 16 Dec 2016, 15:02


Na stabilnoj grani ne bi trebalo biti problema sa upgrade-om. Na currentu su mogući problemi, ali se to retko dešava.

Ali se ne sećam tvog konkretnog slučaja. Sve zavisi u čemu je konkretno bio problem.

Ako se dobro prisećam ti si hteo da ažuriraš kernel na noviji od onog koji se nalazio u stabilnom repou za 14.1. Ili ne? Sećam se da sam nekome napisao kako da instalira kernel iz 14.2 ili currenta na 14.1.

Ako da, sa tim stvarima treba biti pažljiv. Generalno ne bi trebalo biti problema, ali je jako lako pogrešiti ako nisi 100% siguran šta radiš ili ne paziš.



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 330
Joined: 15 Jul 2007, 03:58
Location: Beograd

Post Napisano: 16 Dec 2016, 23:40


I ja nešto mislim da ne bi trebalo biti problema, ali evo teme koju sam pokrenuo zbog ažuriranja kernela na 14.1.

Ne koristim current uopšte, tako da sve što ponudi u sklopu redovnog ažuriranja je provereno i testirano, šta se kod mene desilo pojma nemam.

Sad imam instaliran 14.2 i blacklist-ovao sam sve kernel-* pakete, čisto da budem siguran da neću nešto pokvariti :grin:

Zbog prethodnog lošeg iskustva nebih da se zalećem, mrzi me da ponovo instaliram sve i podešavam.
Ako mislis pobjediti, ne smijes izgubiti!


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests