Инсталација на десктоп рачунару ПРОБЛЕМАТИКА

Potrebna vam je pomoć pri instalaciji? U ovom forumu možete postavljati pitanja.

Moderator: Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 110
Joined: 01 May 2012, 23:26
Location: 42,69 - 22,16

Post Napisano: 31 Mar 2015, 15:17


ОК.
Успео сам Ја да деинсталирам драјвере и реинсталирам МЕСУ.
Нешто што раније нисам радио, улоговао сам се као root, поново покренуо инсталацију АМД радеон драјвера, направио Slackware пакет, и овога пута се драјвер без проблема инсталирао.
Претпостављам да од тога не може бити боље.

Microcode_ctl је преузет и инсталиран са Slackbuilds.org. Шта у ствари тај програмчић ради - Зар те процесорске ствари нису инкорпориране у рецимо кернел 3.10.17 ?



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 110
Joined: 01 May 2012, 23:26
Location: 42,69 - 22,16

Post Napisano: 02 Apr 2015, 12:01


Читајући линк који је дао Боцке, о S стањима (S0, S1, S2,S3,...) и о томе да и Биос треба да подржава те опције, следећа дестинација је била улазак у БИОС. У POWER секцији сам наишао да што се тиче S стања, нуде ми се три опције АУТО (тако је и било подешено), S1 only и S3 only.
Након подешења на S1 и уласка у Slackware био сам у могућности да успавам рачунар. Рачунар се пробудио преко Power дугмета на кућишту, у "игру" су се вратили тастатура и миш и монитор. За време спавања напајање и вентилатори су радили - Не свиђа ми се то . Али шта ћу ?
Након враћања на АУТО или S3 only у Биосу плоче, систем није био у могућности да се буди.
Е сад, на истом рачунару држим и Windows 7. Код њега се такође, монитор не буди, (С3 стање) међутим, могу да уз помоћ тастатуре и ctrl+alt+del уђем у онај његов boot screen, одатле покренем Таск Менаџер и тако уђем у X Windows-a. Тај случај није био са прошлом графичком картицом (nVidia 8500GT...).

У најмању руку сам очекивао да и Linux слично одреагује :( .
Графичка картица има поред дисплеј порта и DVI излазе, на којима се систем исто понаша.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4073
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 09 Jun 2015, 10:45


Ako sve radi ok i dalje te interesuje hibernacija, pogledaj ovde (eng):

Code: Select all

http://docs.slackware.com/howtos:slackware_admin:hibernation?s[]=hibernate



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4073
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 09 Jun 2015, 14:29


Inače probao sam i hibernacija sasvim fino radi kod mene. Gašenje traje oko 5 sekundi, paljenje manje od 10 sekundi nakon izbora OS-a iz LILO menija. Proveriću tačne cifre kad stignem. Ovo je odokativno. :)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 2115
Joined: 08 Jun 2010, 13:28
Location: Centralna Srbija
Contact:

Post Napisano: 11 Jun 2015, 23:26


Isti problem sam imao sa LILO-om, takodje ploca Asus P5, i posto nije nista hteo da buta, zapravo nije mi ni prikazao LILO (dual boot) digao sam live Xubuntu i iz njega instalirao Grub. Samo kod mene je u pitanju Slakver current.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest