stereo wrote: ↑18 Nov 2024, 12:24
U tom režimu rada će biti možda 6 meseci, možda manje, možda dve godine... Svakako nikakav update neće se tu raditi, neće biti nikakav dodatni zadatak da obavlja...
Za "sipaš i ne misliš" varijantu - Slackware je nenadmašan - po mom iskustvu...
Stičem utisak - koji me možda vara - da ovdašnji ljudi sa foruma preferiraju current varijantu, ali za ozbiljne stvari deda Slackware je keva...
Ne ganjam ja Slackware iz nekog kaprica 20+ godina, nego zato što je jedini koji uvek radi onako kako je napisano, a ako nešto neće - uvek je bio problem u dozvolama... Sa drugim distroima to nije slučaj...
Sa stabilnim Debianom systemd pri podizanju ume da se zagubi u proverama koječega (NM-a i usb wifi adaptera u mom slučaju) - pa se nekad podiže duže od 2-3 minuta...
Prouči, probaj, nauči - ali stabilnost i brzinu Slackware-a uz ekonomičnost trošenja hardverskih resursa - ja nisam uspeo da nađem, a pokušavao sam na nekim mašinama da brzinski i "user friendly" uklopim sve što pre, ali prosto - Slack manje greje i procesore za ~20°C sa istom verzijom kernela - pretpostavljam zato što nije systemd distro...
Sa mojim dosadašnjim iskustvom u korišćenju Linux-a - ja bih iz cuga probao kraćeni, stable Slackware onako kako je bocke objasnio, jer znam da kada se Slack jednom podesi - gura bez da išta štucne...