Uh ja reko neku ćeš mašinu i da uzmeš, od jedno 150-200 hiljada dinara, ono i3 sa Radonkom.
Šalim se malo, ne zameri.
1. pošto reče da ćeš igrati igrice, pa nekih 150-200 gb, ali i to uopšte ne mora da te opterećuje, imaćeš verovatno jedan poveći storage pod NTFS-om pa install igrice možeš uvek da smestiš na tu particiju.
2. podrška je više nego odlična, čak i bez multiliba, ali moj savet je da instaliraš ipak 32-bit verziju. Ovo je moje mišljenje i prilično je subjektivno, tako da se povodom toga sačekaj još neku sugestiju. Uglavnom na 4 gb RAM-a sasvim sigurno bih podigao 32-bitnu verziju Slekvera, ali ne iz razloga koje ti navodiš, već što je 32-bit pa za nekih 10-15 posto okretniji, ide sve glatko i brzo, a gubiš ne tako mnogo RAM-a.
Napominjem ovo je moje lično (verovatno usamljeno) mišljenje, te povodom ove tačke sačekaj još nekoga.
3. sve zavisi šta ćeš raditi. Ako ćeš doterati sistem i nećeš se baviti eksperimetisanjem, onda bi za root bilo dovoljno nekih 20-ak gb.
4. nVidia se dobro drži, naručito vlasnički drajveri, a i svašta se najvaljuje jer ne znam koliko si upoznat i Linux postaje polako ali sigurno igračka platforma, pa nVidia najavljuje sve i svašta. Videćemo šta će se od toga izdogađati od strane nVidie.
Momci koji koriste ATI karte koliko sam upoznat nemaju problema, za detalje sačekaj nekoga ko koristi ATI.
Napomena, i ako je nVidia Optimus tehenologija rezervisana prevashodno za prenosne računare, nemoj da se preveraiš ako ti iskoči jeftiniji laptop sa nVidia tehnologijom.
Da ne davim, naručito što ti vrebaš desk, može se rešiti, ali zna da zada dosta glavobolje.
Ukratko, to bi bilo to otprilike.