Slackware 14.1 RCx

Novosti u vezi Slackware Linuxa

Moderator: Urednik


Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 99
Joined: 12 Jan 2012, 10:22
Location: Novi Sad

Post Napisano: 21 Oct 2013, 20:45


Probao sam 3.11 na Slacku, Arch već ima taj kernel. Na oba je potpuno isto kao sa 3.10 kernelom.
Nisam upoređivao config-ove, to ću ostaviti za sutra. I probaću da smanjim timer frequency u kernelu.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 1290
Joined: 07 Jun 2012, 18:01
Location: Najlipši grad na svitu :)

Post Napisano: 22 Oct 2013, 14:13


probao instalirati rc1 ili 2, ne znam više koji i installer blago "je*e zid". u čemu je problem? naime, nindža iz nekog razloga vidi efi particije, a nijednu linux particiju :O
uredno prepozna swap, ali mi particiju na kojoj je trenutno instaliran Slackware označi kao /boot/efi :O
čudan je. uopće nema onog dijela u kojem su ispisane particije i onda ja sam određujem koja će bit root, a koja home...imate li sličnih problema?
Udruga SOK - službena stranica
Spreman sam umrijeti časno, ali ako nečasno, onda ništa



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2811
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 22 Oct 2013, 14:22


Ja sam izgledao opet imao sreće. Instalaciju sam uradio pre beta faze i uradio sam ftp/http putem. Nakon toga sam samo radio update. Nemam ništa od ozbiljnijih problema, naprotiv, sistem mi radi na hard disku ATA 80gb i ne osećam da su mi performanse na bilo koji način umanjene.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4100
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 22 Oct 2013, 17:36


Tako ga i ja imam instaliranog. Ako imaš pristup netu, http/ftp instalacija je jedan od najbržih metoda, a i automatski skida najsvežije pakete.

Shicy, imaj u vidu da za sada ne postoji zvanična ISO slika. :) Verovatno si skidao Alienovu sliku (koja je nezvanična). Dakle ne mora da znači da će problem postojati (ili da postoji) i u finalu.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 1290
Joined: 07 Jun 2012, 18:01
Location: Najlipši grad na svitu :)

Post Napisano: 22 Oct 2013, 17:45


sve mi je to bilo jasno i kad sam počeo skidat .iso image, ali znatiželja ("vidi kako svima super radi") je bila jača od razuma ;)
Udruga SOK - službena stranica
Spreman sam umrijeti časno, ali ako nečasno, onda ništa



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4100
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 22 Oct 2013, 18:07


Ako se sećaš, prošli put kad sam rekao nešto slično, ispalo je da se pojavilo i u finalnoj verziji. :D Nadam se da ću ovog puta biti u pravu. :)



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 1290
Joined: 07 Jun 2012, 18:01
Location: Najlipši grad na svitu :)

Post Napisano: 22 Oct 2013, 19:42


heh, ne sjećam se :D
ali nadam se da u finalnoj verziji neće biti ovakav bug :D
edit: ne da se nadam, nego sam uvjeren da neće biti bugova. Pat si to neće dozvoliti ;)
Udruga SOK - službena stranica
Spreman sam umrijeti časno, ali ako nečasno, onda ništa



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 110
Joined: 01 May 2012, 23:26
Location: 42,69 - 22,16

Post Napisano: 22 Oct 2013, 21:55


Posle danasnjeg update, i meni se slackware 14 rc2 zamrzava na svakih 5 -10 s.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2811
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 22 Oct 2013, 22:26


Šta si sve imao u update jer je danas stigla samo novija verzija mesa-e?
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 2121
Joined: 08 Jun 2010, 13:28
Location: Centralna Srbija Kraljevo
Contact:

Post Napisano: 22 Oct 2013, 22:32


Ako se to vazi na virtuelnoj masini, iz nekih x,y razloga sam danas skinuo RC2, instalirao ga, i radi kako treba.
Mada, ipak ne moze da se meri rad Vmasine i native instalacija, bas zbog grafickog drajevra i krenela.

Evo sta on koristi na Vmasini od grafike

Code: Select all

00:0f.0 VGA compatible controller: VMware SVGA II Adapter (prog-if 00 [VGA controller])
	Subsystem: VMware SVGA II Adapter
	Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 16
	I/O ports at 10d0 [size=16]
	Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
	Memory at c8800000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8M]
	[virtual] Expansion ROM at c0000000 [disabled] [size=32K]
	Capabilities: [40] Vendor Specific Information: Len=00 <?>
	Kernel driver in use: vmwgfx
Ovo cak nema ni slicnosti sa vasom situacijom.

Ako Vam treba nesto, da se isproba, tu sam. Meni Vmasina ne znaci skoro nista, osim sto pratim novosti iz prve ruke.
Registrovani Linux korisnik #487729
Upostovano sa Linuks Operativnog Sistema


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests