Kako napraviti bootabilni dvd i kako dodavati foldere

Potrebna vam je pomoć pri instalaciji? U ovom forumu možete postavljati pitanja.

Moderator: Urednik

Post Reply

Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 53
Joined: 26 Jul 2015, 19:15

Post Napisano: 31 Jul 2015, 18:25


Naslov sve govori. I ako sam ja svoj problem resio nekako, ipak voleo bih da znam kako iz terminala ili nekog univerzalnog programa iz linuxa napraviti bootabilnu iso sliku . Takodje kako u postojeci odraz dodati fajl?

Moj problem je bio sledeci: Imao sam originalnu bootabilnu iso sliku downloadovanu sa neta, ali ta slika nije sadrzala neke vlasnicke drajvere i firmware (moze se shvatiti i kao bilo koje fajlove) e sad ja sam zeleo da ne narusim strukturu slike, da ubacim te fajlove i onda kao takvu, narezem na dvd. Moze se i shvatiti, kako napraviti sopstvenu distribuciju, automatski prilagodjenu. Recimo sa walpejperima ili nekim dodatnim skriptama, bilo sta. Meni nije poslo za rukom da na linuxu to uradim.
Prvo sam raspakovao sliku u poseban folder, pa sam u taj folder dodao sta mi treba, pa ponovo napravio od toga sliku, ali ta slika vise nije bila bootabilna. To je pitanje? :beer:
дођох, видех, победих, па сад линукс јашем...



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4590
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 31 Jul 2015, 19:30


Koja distribucija? Ako nije u pitanju Slackware, probaj neki od opštih Linuks/Tech foruma.

Ako je u pitanju Serbian, za dodatne informacije je najbolje da pogledaš njegovu matičnu stranu. Takođe postoji i aktivna teme na Linuks delu MyCity.rs foruma u temi: Distribucije: Serbian - GNU/Linux. Autor je povremeno aktivan i tamo.

Inače, zamolio bih te da pitanja u vezi drugih distribucija ograničiš na jednu temu. Nema potrebe raštrkavati ih po forumu.

S druge strane, ako su pitanja vezana za Slackware, ok je postavljati posebna pitanja, ali je i ok nešto poput onoga što je Rapha uradio u ovoj temi: Par pitanja.



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 53
Joined: 26 Jul 2015, 19:15

Post Napisano: 31 Jul 2015, 20:22


ok bocke .imacu to u vidu. :beer:
дођох, видех, победих, па сад линукс јашем...


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests