imam jednog athlona 64 bitnog i 6 gb ram-a pa ćemo vidit...
inače. hvala @bocke na informacijama

Moderator: Urednik
Brži nego šta? S čime porediš?stereo wrote:Sa Athlon i 6gb ram-a meni je bio brzi sistem, u svemu, 32bit sistem sa PAE
Kod mene brže radi 32-bit. U početku sam izbegavao, setićeš se pre 3-4 godine 64-bit zbog meni tada famoznog multiliba, sada mi to ne predstavlja problem, ali guram 32-bit na 64-bitnoj arhitekturi, jer je brži odaziv programa, i manje je zauzeće resursa od 64-bitne verzije. To sam probavao više puta na dva računara sa dual core procesorima, i sa RAM-om od 4 DDR2 do 8 DDR3 gb.bocke wrote:Brži nego šta? S čime porediš?stereo wrote:Sa Athlon i 6gb ram-a meni je bio brzi sistem, u svemu, 32bit sistem sa PAE
Ne postoji ni praktična ni teoretska šansa da je 32-bitni OS brži od 64-bitnog.To je verovatno neki subjektivni osećaj.
Koristi time za merenje. I navedi konkretne zadatke. Pa onda da ozbiljnije popričamo.
Najveći problem je što to teorijski nije moguće.Broker wrote:Kod mene brže radi 32-bit. U početku sam izbegavao, setićeš se pre 3-4 godine 64-bit zbog meni tada famoznog multiliba, sada mi to ne predstavlja problem, ali guram 32-bit na 64-bitnoj arhitekturi, jer je brži odaziv programa, i manje je zauzeće resursa od 64-bitne verzije. To sam probavao više puta na dva računara sa dual core procesorima, i sa RAM-om od 4 DDR2 do 8 DDR3 gb.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest