Probaacu i ja ovih dana na jednom racunaru (posto imam dva Currenta 14.1 i jedan stabilan 14.1) da preinstaliram na 64-bit, pa da ga malo testiram, i to bez multiliba, posto na tom racunaru nemam nvidiu optimus.
Od zahtevnijih radnji ono sto radim je renderovanje video priloga, pa cu bas da izmerim vreme u 32-bit (pre reinstalacije) pa onda (po instalaciji) u 64-bit.
Verujem da za te zahtevne radnje ima razlike u korist 64-bit, ali odaziv programa, i manje zahtevne radnje, po meni su nesto brze na 32-bit ali to moze biti i moje subjektivno zapazanje.
I ja planiram kde5 na Slacku, video da uradim ali nemam inspiraciju za režiju. Osim toga komanda koju koristim za ffmpeg screen capture radi dobro i ne zahteva neke resurse, jedino što su boje malo blede a kroz kdenlive nisam uspeo da ih sredim...
Pominjao sam rad sa kdenlive na 64bit OS pa evo sta sam se igrao
Napravio sam video od sličica i ubacio efekte između promena sličica i u audio kanal stavio flac. Pesma na početku ima neke čudne šumove, tako je ripovano. Napravio jednostavan spot
Ceo proces trajao je oko sat vremena a 90% vremena je oduzelo proučavanje programa Dok je sam rad u programu isao glatko.
Šteta što nisam ovo radio i na 32bit OS i sa i3.
I teamviewer zahteva multilib... Na njega sam zaboraivo, ne treba mi često ali kad mi zatreba... Može li se koristiti gotov paket, ako neko iskompajlira na svojoj mašini sa multilibom pa meni pošalje gotov paket?