Current

Ovaj deo je namenjen diskusiji koja nije vezana ni za jednu prethodnu kategoriju, a tiče se Slackware linuxa

Moderator: Urednik

Post Reply

Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 425
Joined: 25 Mar 2012, 20:01

Post Napisano: 19 Aug 2015, 13:10


Valjda sam otvorio temu u pravom potforumu..

`vataju me bubice, ovaj Slek je toliko dobar da je dosadan pa bih malo da se igram sa current-om. Gledao sam po netu ali nema mnogo linkova. Uglavnom se svodi na prebacivanje mirrora na current i to je to.
Takođe, vidim da se pominje i Alienov ktown repo. Za šta on služi?

Generalno bi mi trebale neke smernice u vezi current-a. Hoću da učim i eksperimentišem ali ne bih da imam sistem koji se ruši svaki drugi dan, gde moram da kompajliram i rekompajliram isto svaki drugi dan..



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4590
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 19 Aug 2015, 13:47


Current je retko kad baš nestabilan. Neke promene ponekad zahtevaju čitanje dnevnika promena (changelog) zato što je potrebna ručna intervencija, ali to je obično retko. Pogotovo kad se stvari malo stabilizuju nakon nekoliko meseci razvoja. Takođe je moguće da u nekim izdanjima nema nekih velikih strukturnih promena pa može preći i bez ručnih intervencija. Elem, mislim da je sada current prilično stabilan. Imam ga u VM. Mada ga nisam mnogo testirao. Držim ga čisto da budem upućen i da bi mogao da probam novotarije.

Najveći problem pri upgradeu na current su paketi koji su instalirani van osnovnog repoa. Neke stvari instalirane iz repoa treće strane ili SBo će zahtevati update. To može biti veći broj paketa.

KTown je AlienBobov repo sa novijim verzijama KDE-a od onih koji dolaze u Slacku. Kada izađe novo Slackware izdanje Alien obično održava verziju za stabilni Slack. S vremenom, kad u stabilnom izdanju više nisu dostupne sve zavisnosti (verzije postanu prestare), nova izdanja počinje da izbacuje za current.

Ali, trenutno ti se ne isplati da koristiš KTown verziju, osim ako hoćeš da se igraš sa KDE 5. U currentu je dostupna najsvežija verzija KDE 4.



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 425
Joined: 25 Mar 2012, 20:01

Post Napisano: 19 Aug 2015, 16:33


Hvala na objašnjenju. Sad ću da ga zviznem, da probam. :D


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests