Evo ovako, imam običan PC, neki AMD DualCore koji koristim za puštanje muzike, trenutno je na njemu SSD sa Windows7 x64. Ima na sebi USB DAC koji mi je bitan da funkcioniše kako treba za dobar zvuk.
Ono što me je trenutno zaintrigiralo je želja da probam kako to radi na Slackware-u, dosadio mi Windows

E sad, dugo sam bio u nedoumici, ni jedan desktop environment mi nije odgovarao, KDE je dobar, ali nekako me nije oduševio, XFCE takođe, ta 2 su native na Slackware-u, ali nekako mi se ne sviđaju dovoljno za my thing.
Pošto samo gledam u CLI, nisam se nešto interesovao za desktop, ranije sam imao loša iskustva sa Gnome okruženjima, nije mi se dopao ni postupak instalacije, niti koncepcija, već samo izgled, ali nije sve u tome.
Pokušavao sam neko vreme da doteram IceWM, ali video sam da previše oduzima vremena nameštanje onako kako bi to meni odgovaralo, nije mi bilo adekvatno rešenje.
Do skoro nisam znao za Openbox, danas sam ga instalirao na VM na Slackware64 14.2 i baš deluje obećavajuće, nekako baš najsličnije što sam hteo, takođe sviđa mi se Cantata kao default audio player, mada se lomim koji bih još mogao da probam, čitao sam da su među najboljima isto Clementine i DeadBeef.
Znači, na toj mašini mi treba samo file manager, verovatno će Thunar zadovoljiti, jer već postoji, terminal i audio player, kao i VNC server, da bih mogao da se kačim sa Windows mašine.
Razmišljam, a ujedno i pitam, da li ostaviti samo čist Openbox, ili malo doterati stvari i ukombinovati njega kao WM, plus LXQT npr. kao desktop okruženje? Od svega što sam ispratio, te 2 opcije mi deluju kao najbolje light varijante. Ovu varijantu bih možda ubuduće koristio možda na nekoj mašini, pošto ja malo volim duže da eksperimentišem i onda kada se odlučim, iskoristim tu opciju za sve ostalo i držim se toga.
Hvala