GameHub

Računarske igre, emulacija igračkih konzola i sve vezano za igranje na Linuksu.

Moderator: Urednik

Post Reply

Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4590
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 28 Jul 2020, 16:03


GameHub

GameHub je biblioteka za računarske igre. Omogućava instalaciju i pokretanje igara iz nekoliko izvora: Steam, GOG i Humble Bundle. Takođe može da služi i kao interefejs za pokretanje igara pod emulatorima. Ima ugrađenu podršku za RetroArch, ali je moguće i definisati pojedinačne emulatore. Na sajtu se pominje i ugrađena podrška za WINE, DOSBox i ScummVM.

Postoji i AppImage, ali ima mali problem pod Slackom: pri pokretanju igara pokazuje upozorenje da ne postoji 32-bitna verzija libc.so.6. Kod mene je instaliran Slackware Current sa multilib-om, tako da je ovo netačno. Ali igre se pokreću nakon kliktanja na "Ok" dugme dijaloga o upozorenju.

Za ovu verziju nisam još uvek probao kompilaciju iz izvornog koda. Kad budem, testiraću da li se problem ponavlja. Ako se ponavlja, onda je greška u izvornom kodu. Ne deluje kao nešto što bi moglo biti komplikovano, pa je moguće da se da rešiti s nekoliko manjih izmena u kodu. GameHub je napisan u Vala programskom jeziku.

Slike
Screenshot_2020-07-28_15-57-36.png
Screenshot_2020-07-28_16-00-35.png
Slike prikazuju dva načina prikazivanja biblioteke igara.


Zvanična strana
https://tkashkin.tk/projects/gamehub

Izvorni kod
https://github.com/tkashkin/GameHub



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4590
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 28 Jul 2020, 17:11


Izgleda da ima još par problema. GameHub bi trebao da može da preuzme i instalira Windows igre sa GOG/Steama/Humble Bundle. Nakon toga bi trebalo da je igru moguće pokrenuti klikom na sličicu u GameHub-u. Testirao sam instalaciju Windows igre sa mog GOG naloga i radilo je samo preuzimanje. Instalacija ne radi. Verovatno zato što nije testiran na Slacku, pa postoje određeni bugovi koje bi trebalo ispraviti.

S druge strane, igre koje su instalirane preko Steama se pokreću bez problema na GameHub-u.

Proverio sam i tvrdnju da GameHub može da pokreće igre pomoću WINE, DOSBox i ScummVM. To važi samo za insalaciju i pokretanje igara iz GOG-a, Steama i Humble Bundle.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests