Moja podešavanja zvuka

Obrada zvuka i slike, audio i video produkcija i slične teme

Moderator: Urednik

Post Reply

Elitni član
Elitni član

Post Napisano: 25 Oct 2023, 19:23

Hteo sam samo da se nadovežem na diskusiju odavde, a da ne remetim tok teme ponovo:
viewtopic.php?p=29838#p29838

Uspeo sam neke stvari da shvatim, a to je da 0 u equalizeru recimo Clementine ili Strawberry playera nije ista kao 0 u equalizer-u Foobar-a. Razlog zbog kojeg mi je Exaile zvučao bolje je zato što su tamo pametnije rešili "presets", tj. klizači equalizer-a su "otišli" u minus. Kad sam istu logiku primenio na Strawberry, dobio sam sličan rezultat.
Screenshot_20231025_202246.png

Administrator
Administrator

Post Napisano: 01 Nov 2023, 19:49

Besmisleno je pričati o kvalitetu zvuka sa uključenim bilo čime što može uticati na zvuk.

Nemam ništa protiv korišćenja ekvilajzera, samo je to onda druga tema u potpunosti.

Priča se da je neka najjeftinija nadogradnja zvuka za računar aktivni monitori PreSonus Eris 3.5 mk2 koji kod nas košta oko 13 000 za par i brzo se rasproda. Imajući u vidu da su u pitanju monitorski zvučnici, verovatno će biti u početku razočarenje zbog malog ili nepostojećeg "farbanja" zvuka :)

Nisam imao priliku da ih čujem a zamalo da ih kupim na slepo ali sam morao da odložim neophodnu nabavku za nekoliko meseci minimum. Stiže mi neki streamer i imam započete neke radove pa ne mogu da stignem sve da isfinansiram :grin:

A hteo sam da ih kupim na slepo jer mi treba neki zvučnik pored računara da imam, slušalice imam ali nisu mi praktične uvek. Inače, osim PreSonusa ima tu još dosta aktivnih monitora sa sličnom cenom, na našem tržištu, pa se može birati.

Ja, lično, bih pre uzeo aktivne monitore (2.0 sistem) nego bilo kakve kompjuterske zvučnike 2.0, 2.1, 4.1, 5.1...
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”

Post Reply