Šta koristite i zašto, ako koristite takve vrste programa, da li ste probali oba, koji vam je bolji i više vam odgovara...
Meni je brži i bolji Qemu/KVM, a usput je, čini mi se i jednostavniji za instalaciju od VirtualBox-a na Slackware-u, a koristim ga da malo osvežim sećanje i "ažuriram" se na nove verzije FreeBSD, OpenBSD, Debiana/Devuana, OpenSUSE, RedHat - pa možda nešto u perspektivi zveknem, kako se po naški kaže, na bare metal...
Qemu ili VirtualBox
Moderator: Urednik
Koristim oba. VirtualBox ima fin GUI. Qemu je mnogo brži kad je potrebno da samo testiraš bootabilne ISO slike, slike diska ili slike disketa. Qemu takođe podržava više platformi, ne samo x86/x86_64. Qemu komandna linija zna da bude dosta kompleksna, osim ako koristiš neki GUI ili bash skriptu za pozivanje Qemu.
U suštini zavisi šta ti radi posao i koje imaš potrebe. I naravno sa čime si bolje upoznat. Oba su vrlo upotrebljiva.
U suštini zavisi šta ti radi posao i koje imaš potrebe. I naravno sa čime si bolje upoznat. Oba su vrlo upotrebljiva.
-
Poznata ličnostoffline - Posts: 53
Virt-manager radi posao tako da ne moram ništa posebno da učim i kucam komande - podešavanje parametara je slično kao kod VBox-a, a ima ga i na SlackBuilds-u...
Imao sam povremenih problema sa instalacijom VBox-a na Sleku, sa nekim novim verzijama ili budu aktuelne neke bajatije, pa mi malo prešlo preko glave, a Qemu sa kvm modom stvarno brzo radi - navodno su neki pod linuxom tako instarali i Windows za igre - i postizali bliske performanse kao kod standardnih instalacija...