PPP0E For Friends

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Post Napisano: 07 Feb 2009, 14:00


Vec neko vreme, kad god odem do drugara koji za internet konekciju koristi neku egzotiku svojstvenu samo nasim kaubojskim wirelles provajderima, pokusavam da poteram PPPOE, sto kroz Slax5/6 pa i kroz svoj Slack 11.
Ta egzotika izgleda ovako: posto se nalazi u nekoj rupi, nema nikakve sanse da vidi i jedan UP, do nedavno je negde na Avali postojao neki UP, na koji su mu ovi kauboji (2 Dizelasha bate !!!;) podesili internet nekom usmerenom antenom, do koje se dolazi kroz PPPOE, kablom koji je opremljen s Power Over Lan (za antenu), isao je net na $winjom tada kao i sada, ali kada su mu zbog gasenja tog Avalskog UP-a, i ne mogucnosti da se iz te rupe vidi njihov novi UP, oni su mu od komsija dobacili UTP kabal, povezali na unmanaged sweetch (cak su omasili Uplink UTP ulaz u isti "to je ispravljeno"), i od njega dalje po kuci jos jednim kablom do masine koju bih da osposobim za net pod Slackom  :angel: , jer mu $winja crkava posle 2 sata interneta  :evil:.

Moja iskustva oko toga su: posto poteram pppoe-setup skriptu i unesem sve trazene parametre (osim Prim./Sec. DNS servera (koje i ne znam)), pppoe-starti javio kako se uspesno povezao na taj (sta god bio), ali avaj  ping-a na google.com nema ni od korova.

Trenutno nemam pristup  toj "mrezi" pa ne mogu da ostavim odziv route -n , za koji sumnjam da ima nekog smisla, mada ispravite me ako gresim, probao sam i echo "1" /proc/sys/net/ipv4/ip_forward, ali isto nista.

Ako neko ima iskustva stim i zeli da mi pomogne oko ove kaubojstine, ima li bi zasigurno jos jedno 2-3 nova linux-asha ?

Hvala u napred
Last edited by 0ff-topic on 07 Feb 2009, 15:34, edited 1 time in total.offline

Post Napisano: 09 Feb 2009, 00:49


  Sredjeno ! ! !

I to kako, izgleda da pppoe-start skripta ne updetuje /etc/resolv.conf, pa i ako mu je kroz route default gw postavljen kako treba, nema protoka, onda sam sam dodao novi nameserver koji je prvi u ispisu za route -n


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest