ne montira mi flash.

Potrebna vam je pomoć pri instalaciji? U ovom forumu možete postavljati pitanja.

Moderator: Urednik

Post Reply

Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 04 Feb 2016, 22:21

Post Napisano: 05 Feb 2016, 07:02


evo ovako, nisam mogao da instaliram slack preko flasha butuje mi krene instalacija ali kad treba da izaberem source onda ne mogu da nadjem flash pa sam instalirao preko http sa drugog kompa. i instalacija je dobro prosla, ali ne vidi mi usb misa ne vidi mi usb flash. probao sam lsusb prikazu je mi neku poruku. ima li resenja ? ili da ponovo instaliram sve. ali voleo bih da podesim.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4590
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 06 Feb 2016, 16:33


Nažalost nisi napisao dovoljno podataka. Koju verziju Slacka si instalirao? Sa kojeg servera? Da li si uradio punu instalaciju? Koje si desktop okruženje izabrao pri instalaciji? Kako se to "ne montiranje" ogleda? Šta konkretno očekuješ da se desi?

I generalna pitanja: Da li na tom kompu imaš još neki operativni sistem? Koji? Kakva je konfiguracija računara (matična, procesor, količina memorije, grafika)?

Ako dobijaš bilo kakve greške, najbolje je uslikati ili prepisati. Ovo prvo je bolja opcija jer je prepisivanje naporno i moguće su greške pri prepisivanju. Ako se greške javljaju pri pokretanju sistema, najbolje je napraviti nekoliko slika koje obuhvataju kompletno podizanje. Neki foto-aparati imaju mogućnost slikanja više snimaka jednim pritiskom dugmeta za slikanje. Pri slikanju je važno da slova budu čitljiva. Najbolje je fotoaparat staviti na stabilnu osnovu umesto držati u rukama (držanje u rukama može dovesti do zamućenja, pogotovo pri slaboj osvetljenosti). Za slikanje iz blizine može da posluži "macro" režim.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 04 Feb 2016, 22:21

Post Napisano: 06 Feb 2016, 17:42


Hvala bocke na interesovanju. Slackware 64 14.1 , preko torrenta sam skinuo. instalacija je prosla bez greske, inace bih znao ja. Pa rekao sam u drugom postu. usb mi do sad na svim linuxima bio /dev/sdb - /dev/sdb1.

Laptop ima 2gb ram integrisana grafika - ima touchpad, ima dva usb porta i sve standardno. wireless koristi bcm43142 drajvere, ali nisam stigao dotle. Probao sam da ga stavim preko kabla na mrezu i internet je proradio. Ali, ajde ovako, da zanemarimo prethodni post koji u vezi miša. Problem je sto mi je miš usb, a NI JEDAN uredjaj mi ne prepoznaje na usb, ni miš ni flash disk, ni ništa.

Tako da mi je to glavni problem. Da, na vecini novijih linuxa vidi se ikonica kad se ubaci flash, ali nema veze i da se ne vidi, preko terminala ne mogu da ga nadjem. U stavri kako da ga nadjem?

Probao sam komandu:

Code: Select all

lsusb
i daje mi samo ovo:

Code: Select all

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub 
zatim komandu:

Code: Select all

fdisk -l
i daje mi podatke samo za /dev/sda ..sda1, sda2 i sda5 i daje mi neki uredjaj sr0 i pise da je to ROM (ili ram nisam siguran)

Sad sam se vratio na ubuntu samo da kazem, jer hocu da vidim jel moze zajednica da mi pomogne oko slackware, pa ako moze, da se opet vratim na slack :)

Ako je sigurnija varijanta da probam instalaciju sa DVD-ja, nije problem narezacu negde dvd, pa cu probati. I da izabrao sam reccomanded tj. full instalaciju sam odabrao (nije mi prvi put)



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 20
Joined: 04 Feb 2016, 22:21

Post Napisano: 06 Feb 2016, 23:02


Da kazem da sam podesio wireless, ponovo sam instalirao slack 64 14.1 preko dvd-ja. Ali opet mi se ne vidi flash, ukljucio sam automatsko mountovanje diskova, ali ne vidi se... sta da radim


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests