Jukebox

Ovo je mesto razonode i zabave. Ovde postavljajte teme nebitno kakve su sadržine.

Moderator: Urednik

Post Reply

Administrator
Administrator

Post Napisano: 21 Jul 2024, 21:22

Fala kolega na komplimentu. :) Znam da si i ti muzički znalac i entuzijazista, pa mi je drago da tvom uvu prijaju stvari koje su slične mom ukusu. :beer: Iako, ne zalazim toliko često u one žešće vode (metal, pogotovo modernijeg tipa).

Inače, stalno otkrivam novu muziku. Trenutno samo online (Youtube i Spotify). Kad sam bio mlađi i offline (koncerti i rok/džez/bluz klubovi i sl). Baš uživam kada nađem nešto novo (ili nešto staro :D) što mi zagolica uvo. Toliko da imam želju da podelim sa drugima - kao što je slučaj i u ovoj temi. :)

Administrator
Administrator

Post Napisano: 24 Jul 2024, 19:21

Nabasao sam na neku kolekciju garažnog roka iz 60ih. Evo par numera za degustiranje.

The High Spirits je bio bend iz Minesote koji je bio aktivan sredinom 60-ih. Bend je imao samo jedan regionalni hit - obradu numere Bobby Blue Blanda "Turn on your Love Lights". Gitarista i menadžer benda Owen Husney je kasnije "otkrio" Prince-a, dogovorio ugovor za tri ploče sa Warner Bros i bio je njegov menadžer do 1980-te.

The High Spirits - (Turn On Your) Love Lights (1965)

The Iguanas je jedan od prvih bendova Igi Popa. Članovi su bili učenici Igijeve srednje škole (znači jako mladi :)) "Ann Arbor High School" iz Mičigena. Wikipedija kaže da su bili jedan od najpopularnijih koncertnih bendova u Mičigenu sredine šezdesetih. Igijev nadimak vuće poreklo od imena ovog benda. :)

The Iguanas - Mona

The New Breed (kasnije "Breed" i "Glad") je garažni bend iz 60ih iz glavnog grada Kalifornije - Sakramenta. Bili su aktivni sredinom 60-ih. Imali su jedan lokalni hit, obradu Animalsa "Green Eye'd Woman". Sakramento Rok i Radio Muzej ih je nazvao jednim od najpopularnijih lokalnih koncertnih bendova 60-ih. Član benda je bio i Timothy B. Schmit koji je kasnije svirao sa bendovima Poco i kasnije Eagles - u oba slučaja zamenivši Randy Meisnera kao basista i vokalista. Timothy B. Schmit još uvek nastupa sa Eagles-ima i dan danas.

The New Breed - Green Eye'd Woman

Toliko za sada. :)

Administrator
Administrator

Post Napisano: 24 Jul 2024, 19:47

Kad sam već pomenuo Prince-a. Vrlo rani demo snimak iz 1976.

Prince Nelson - Don't You Wanna Ride? (1976)

U to doba je Prince nastupao i sa fank bendom 94 East koji je osnovao bivši muž negove rođake.

94 East - If You Feell Like Dancing (1977)

Prince je snimio svoj prvi album "For You" u 1978. godini. Album nije bio komercijalni uspeh, iako je vodeći singl sa albuma "Soft and Wet" dopreo do 20-og mesta na Billboard listi R&B albuma i 163. mesto na opštoj BIllboard listi. Drugi album "Prince" je bio mnogo uspešniji.

Prince - Soft and Wet (1978)

Post Reply