Problem sa X serverom nakon ažuriranja kernela na 5.15.118 verziju

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Poznata ličnost
Poznata ličnost

Post Napisano: 23 Jun 2023, 10:12

Naslov sve govori - nakon ažuriranja - x server odbija konekciju.
Nema logova, ne može se pokrenuti ni xorgsetup komanda... Tačnije, pokrene se - i ukoči.
Na init 3 nivou radi regularno - reinstalirao kernel i sddm pakete kao i celu x grupu paketa - ali bez promene...
Sve potrebno je odrađeno - mkinitrd, grub na efi particiji - rutinski je sve to uvek radilo - do sada...
Nakon toga sam povukao linux-6.3.9 sa kernel.org,, kompajlirao i instalirao - grub ga dodao u meni - i sada sve ponovo radi besprekorno sa njim, ali kernel 5.15.118 i dalje zapinje na 3. runlevel-u...
E sada ne znam da li se ovo može označiti kao rešeno - možda/verovatno neko sa više znanja i vremena može rešiti problem ne menjajući kernel, ali ću ja svakako napustiti 5.15.xyz verziju (imao sam još jednom sličan problem sa njom pa sam morao reinstalirati sistem) i pojuriti neku sa current grane i bio bih zahvalan ako mi možete preporučiti verziju.

UPDATE:
AMD Saphire Pulse RX 550 grafička je u pitanju - nije nvidia sa nouveau drajverima i sl.
Povukao sam i instalirao kernel pakete sa current grane u 6.1.35 verziji - i sada i sa njima Slackware opet radi - kao Slackware...