10.0 ne startuje xdm - (sređeno)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Napisano: 01 Apr 2006, 19:49

Dakle, instalirao sam Slackware 10.0, napravio usera, podesio X, editovao rc4 skriptu, podesio .xinitrc za usera, ali prilikom boota, kada bi trebao da se startuje xdm dobijem prazan crn ekran, i uopste ne mogu da pristupim ni jednoj virtuelnoj konzoli. Dakle, da li neko zna do cega moze da bude, prvi put rucno podesavam X tako da pretpostavljam da je problem u tome.
Last edited by Mladen Isaković on 03 Apr 2006, 14:58, edited 1 time in total.

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 01 Apr 2006, 20:04

Pogledaj /var/log da vidiš gde koči.
Probaj kucati KDM
Image

Post Napisano: 02 Apr 2006, 12:26

Ok poterao sam X, sve sto sam uradio je instalacija NVidia drajvera, ali, sada imam problem, rezoluciju mi stavlja na 1280x1024 60Hz, a to mi malo przi oci, tako da bih ja to prebacio na manju rezoluciju i veci rr. Kako ovo da odradim, editovanjem xorg.conf ili?
Takodje, mis se cudo ponasa, levi i desni klik mnogo cudno rade, neki put moram vise od desetak puta da pritisnem jedno od njih kako bi neka akcija bila izvrsena. Dakle, interesuje me sta da stavim u xorg.conf za misa, odnosno nadam se da neko od vas moze da mi kaze sta da stavim, posto je u pitanju obican mis sa skrolom.
Inace, odusevljen sam brzinom sistema :)

Post Napisano: 02 Apr 2006, 12:37

Пробај преко xorgsetup или xorgconfig

Post Napisano: 02 Apr 2006, 13:16

Sredi monitor sekciju, npr ovako:

Code: Select all

Section "Monitor"
    Identifier     "ray"
    HorizSync       30.0 - 96.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
    Option          "DPMS"
EndSection
Zatim u Screen ubaci, npr ovo:

Code: Select all

Section "Screen"
    Identifier     "Screen 1"
    Device         "katodna"
    Monitor        "ray"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection
Ovo ti je samo okvirno, da vidiš. Zatim, na osnovu ovoga napravi svoj xorg.conf.

Post Napisano: 02 Apr 2006, 23:21

Hvala svima na pomoci, sada radi bez problema sve, Mladen mi je pomogao da poteram scroll na misu, a problem sa navodnicima je bio do Gnoma. Za sada nema vise nikakvih problema :)