Alsa MIC - Skype - snd-hda-intel (HDA nVidia)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Napisano: 14 Jul 2010, 16:53

Imao sam problem sa snimanjem zvuka, ja kad podesim u mixer-u sve sto mi je potrebno sve sam cuo fantasticno u zvucnicima/slusalicama, medjutim kada je to potrebno snimiti ili koristit preko Skype-a, u najboljoj kombinaciji dobijao sam strasno krcanje i sumove koji nemaju veze s onim sto bih ja cuo u zvucnicima :(
Danima sam tragao za resenjem i danas dobih jedan dobar link sa zanimljivim sadrzajem koga sam skoro napamet znao.

Najinteresantniji deo je na kraju, koji me je spasio :D
Comment from reader: In my case, with the snd-hda-intel driver there was a mislabeling of capture channels (probably due to incorrectly selected model in snd-hda-intel). The alsamixer capture item labelled "Digital" was controlling the microphone recording volume, while "Capture" and "Capture1" didn't change anything.
Eto mozda nekom zatreba kao resenje, pa da ne gubite dane na ovaj problem kao ja ;)

Evo mala dopuna kako testirati ulaz, tj. da li se i snima ono sto cujete u zvucnicima, ova komanda ce napraviti kratak snimak od 5sec i kasnije ga reprodukovati

Code: Select all

# arecord -vv -f S16_LE -c1 -r48000 -d 5 test.wav; aplay test.wav

A ovako mozete samo da testirate da li se nesto desava na ulazu

Code: Select all

# arecord -f cd -vv /dev/null
Last edited by branko on 14 Jul 2010, 17:20, edited 1 time in total.

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 14 Jul 2010, 20:18

Svako veče pričamo, a nisi me pitao, kad sam probao skajp i mene je to mučilo, ali logično mi je bilo proveriti u mixeru digital kanal, i sredilo se brzo ;)
Al' dobro, ti voliš sve na hard way, zarad učenja i dostizanja viših nivoa znanja i svesti - poštujem! :)
Image

Post Napisano: 14 Jul 2010, 20:27

Pa pazi svasta sam testirao i probavao ali Digital nisam pipao zato sto on nema veze sa MIC-om :(, bar koliko je meni poznato, i ranije je sa Capture radilo zato mi je bilo cudno.